© IJsvogel Retail

 • 1488824582_linkedin_social_media_online-01
 • youtube

Business Controller (32 - 40 uur)

Ben jij goed in het creëren van stuurinformatie uit data, behoud je overzicht en ben jij doortastend? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Business Controller zorg jij ervoor dat het management beschikt over de juiste informatie om het bedrijf te kunnen sturen. Je verzorgt grondige analyses op de afwijking van de KPI’s en geeft gevraagd en ongevraagd advies over aanpassingen en/of aanvullende KPI’s. Hiernaast zorgt jouw inzicht er mede voor dat de budgetten kloppen. Financiële processen en -rapportages zijn jou niet vreemd, maar verwerken en analyseren van data is je nog meer op het hart geschreven. Je bent in staat snel systemen te doorgronden en informatie te koppelen. Excel kent voor jou weinig geheimen en je hebt interesse en enige ervaring in het werken met BI – pakketten. Het liefst werk jij in teamverband, maar pak je onderwerpen wel pro actief en zelfstandig op. Je neemt deel aan (bedrijfsbrede) projecten en initieert deze soms ook.

Je maakt deel uit van een team met 12 Finance collega’s. We zitten midden in een proces van optimalisatie, verdere digitalisering en het bepalen en aanleveren van de juiste financiële analyses ter ondersteuning van het management. Je zal je primair bezighouden met het verbeteren van management reporting, marge- en kostenanalyses en diverse adhoc analyses t.b.v. de besturing maar ook de verbetertrajecten van de boekhouding zullen je pad kruizen. Vanzelfsprekend help je daarnaast je collega’s waar nodig.

Je weet van aanpakken, bent behoorlijk vak-volwassen en weet zelfstandig je “mannetje” te staan in een organisatie in beweging. We verwachten dat je kritisch bent, verbeterpunten signaleert en met goede oplossingen komt. Door de diversiteit aan taken is het een uitdagende functie en kan je jouw kwaliteiten volledig en breed inzetten.

Deze functie is weggelegd voor een business control talent met ambitie!

 

Dit ben jij:

 • Afgeronde HBO+/WO opleiding (Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie)

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;

 • Ervaring in Retail is een pré;

 • Ervaring met geautomatiseerde systemen en BI tooling, zeer goede beheersing van Excel;

 • In staat om de diepte in te gaan;

 • Analytisch, proactief, stressbestendig en nauwkeurig.

 

Dit bieden wij:

 • Een markconform salaris;

 • Retail bedrijf wat sterk groeit, zowel online als fysiek;

 • De ruimte om jezelf te ontplooien en je werk vorm te geven;

 • 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband (40 uur);

 •  Natuurlijk gaan wij er vanuit dat jij als collega enthousiast wordt van onze producten en daarom krijg je 15% personeelskorting;

 • Leuk team dat verder wil bouwen; de mogelijkheid om met goede mensen iets moois te bereiken.

 

Lijkt het jou leuk om deze uitdaging aan te gaan? Stuur dan je C.V. en motivatiebrief naar werken@ijsvogelretail.nl en solliciteer direct! Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Gonnie Menting (Sr. Business Controller) op het telefoonnummer 06-47834908.

Over ons:

IJsvogel Retail is een Retail organisatie die eigenaar is van de formules Pets Place en Boerenbond en heeft tezamen circa 175 winkels in Nederland en een webshop. In een aantal winkels is er een Vets Place, de dierenarts van Pets Place.  Bij de Boerenbond koop je alles voor je tuin en Pets Place is het sterkste merk voor dier.

Pets Place biedt een ruim assortiment producten voor je huis- en erf dier. Je vindt er alles wat je voor je dier nodig hebt, zowel food als non-food, gegarandeerd tegen scherpe prijzen, met een deskundig advies en de meest persoonlijke aandacht die jij en je dier verdienen.

Boerenbond biedt een uitgekiend assortiment voor de tuin, voor alle verzorging en onderhoud hebben we een goede oplossing en je kunt rekenen op deskundig advies.  Onze omnichannel invulling is een belangrijke strategische pijler voor de toekomst.

IJsvogel Retail heeft tevens een sterke inkoop en logistieke operatie. Met in totaal 1200 medewerkers bouwen wij dagelijks aan het succes van onze merken! Kom jij helpen met het vergroten van ons succes?

Kijk ook eens op www.ijsvogelretail.nl en neem een kijkje achter de schermen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.