1 juni 2021

Bazoeki wil einde maken aan malafide handel in puppy’s

De lange lockdowns en het vele thuiswerken blijken voor veel Nederlanders belangrijke redenen om het gezin uit te breiden met een puppy. Startup en online platform Bazoeki gaat samen met marktleider in dierenspeciaalzaken Pets Place deze nieuwe baasjes wegwijs maken in de wildgroei aan marktplaatsen en schimmige aanbieders. Doel van de samenwerking is de puppymarkt transparanter maken en de illegale handel bestrijden.

Nieuw online platform krijgt steun van marktleider Pets Place.

Puppy tegen eenzaamheid
Volgens Bazoeki-oprichters Suzanne van der Vliet en Joris Kuijper, twee jonge ondernemers met een grote liefde voor honden, zijn zogenoemde ‘shoppers’ een toenemend probleem tijdens corona. “Wij vinden het zorgelijk dat sommige mensen denken dat ze met een puppy een gemakkelijke oplossing hebben gevonden tegen de verveling en eenzaamheid. Vaak is de wens het beestje vandaag nog in huis te hebben”, aldus Kuijper. “Tel daarbij op dat deze sterk toenemende vraag de puppyhandel erg lucratief heeft gemaakt”, vult Overgaauw aan. “Het afgelopen jaar werden bastaardhonden voor een kleine 1000 euro aangeboden. Buitenlandse pups zijn bovendien in veel gevallen nog te jong en ongevaccineerd tegen hondsdolheid.”

“Wij zijn ervan overtuigd dat deze markt transparant en veilig moet worden. Met de hulp van Pets Place verwachten we echt impact te kunnen maken in de branche”, aldus Kuijper. Ook Ard Malenstein, CEO van Pets Place, is enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Wij weten hoe veel liefde en plezier een huisdier kan brengen in iemands leven, maar een hond mag nooit of te nimmer een impulsaankoop zijn. Wij zien dan ook het belang en de noodzaak van een betrouwbare matchsite zoals Bazoeki. Door onze krachten te bundelen willen we de markt opschonen en het dierenwelzijn voorop te zetten. Het is tijd voor een frisse wind”, aldus Malenstein.

Baas zoekt dier
Toen Kuijper en van der Vliet zelf op zoek gingen naar een trouwe viervoeter, stuitten zij op een probleem waar menig baasje in spe mee te maken krijgt. “Je belandt al gauw op online marktplaatsen waar naast koelkasten en bankstellen ook nestjes puppy’s te koop worden aangeboden. En wat te denken van onduidelijke advertentieteksten en broodfokkers die soms wel meer dan twintig verschillende hondenrassen aanbieden?”, legt Kuijper uit. “Wij zagen door de bomen het bos niet meer en besloten daarom de stoute schoenen aan te trekken.” Na anderhalf jaar verkennen en onderzoeken startten de twee eind 2019 met Bazoeki, een verbastering van ‘Baas Zoekt Dier’. Bazoeki wil met zijn platform zowel nieuwe baasjes als fokkers helpen de juiste match te vinden tussen pup en baas.

“We werken inmiddels samen met meer dan tweehonderd Nederlandse hondenfokkers die elk voldoen aan onze Bazoeki-standaard. Dat betekent dat ze niet alleen voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook aan de aanvullende gezondheidsvoorwaarden die opgesteld zijn samen met dierenartsen zoals dr. Overgaauw”, aldus Kuijper. “We bezoeken de fokker ook altijd zelf als onderdeel van ons screeningsproces. Tot slot houden we goed contact met zowel de fokker als baasje om ervoor te zorgen dat aan het eind iedereen tevreden is: de fokker, het baasje en voor ons het allerbelangrijkste, de puppy.”

Lees meer
Vogel eten

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Lees meer
Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Lees meer
Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Lees meer
Vets Place

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Lees meer
Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Lees meer
Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Nieuwsarchief

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Deventer

Pets Place heeft in Deventer met maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte zijn grootste vestiging tot nu toe geopend.

Grootste Amsterdamse Pets Place-winkel opent aan Gelderlandplein

Pets Place Amsterdam Gelderlandplein vierde zijn feestelijke opening in de wijk Buitenveldert op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Twee derde van de huisdieren mag dit jaar mee op vakantie

Twee derde van de huisdieren mag in 2022 mee op vakantie. Dat is 21 procent meer dan vóór corona, blijkt uit cijfers van Pets Place.

Platform Bazoeki matchmaker tussen pups en nieuwe baasjes

Een checklist laat zien of je geschikt bent als hondeneigenaar Amsterdam, 11 juli – Kennisplatform Bazoeki heeft een checklist in het…

Bij ‘Teek Away’ worden hond en kat gecheckt op tekenbeet

Gratis controle biedt groeiend parasietenprobleem het hoofd Ede, 9 juni 2022 – Op zaterdag 11 en zondag 12 juni organiseert Pets Place,…

Meer artikelen