© IJsvogel Retail

 • 1488824582_linkedin_social_media_online-01
 • youtube

Commercial Business Analyst Finance (32 - 40 uur)

Impact maken middels goede informatievoorziening en scherpe analyses!

 

Heb jij ervaring met commerciële en financiële data analyse in een (online)-retail organisatie en vind je het leuk om een bepalende rol te hebben in de voorziening van de juiste stuurinformatie voor ons management? Dan is dit de perfecte plek voor jou!

Jij bent binnen de afdeling Business Control een expert op het gebied van verkoop- en margedata van ons omni-channel bedrijf. Daarnaast weet je wat de belangrijkste drivers zijn van onze winstgevendheid en voorzie je de organisatie van informatie over deze drivers en nog veel meer.

Je bent de expert op het gebied van BI

Je weet niet alleen rapporten te bouwen; je neemt echt ownership m.b.t. de data, systemen en de daarop gebaseerde informatievoorziening. Je weet data uit businessapplicaties aan te sluiten op financiële data. Je lost problemen in de informatievoorziening zelf op of schakelt met onze leverancier. Je bent thuis in de wereld van Datawarehouse en Kubussen en weet data vanuit verschillende bronnen te combineren. Naast je kennis van hoe data te ontsluiten uit diverse databronnen, weet je ook hoe je deze  aan het management presenteert en voorziet van heldere toelichtingen zodat zij betere beslissingen kunnen nemen. Je levert een sturende bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de webshop. Bovendien ben je bekend met de nieuwste technologieën op dit gebied.

Jij begrijpt wat de klanten van Pets Place Boerenbond én wat onze interne organisatie drijft en stelt deze drivers ter discussie. Je voelt je thuis in (zeer) grote datasets en weet de juiste informatie hier snel uit te extraheren. Excel kent voor jou weinig geheimen. Als het dieper gaat dan excel toelaat ben je ook in staat hier oplossingen voor te vinden en toe te passen (b.v. SQL).

Je hebt allround control kennis

Naast data-driven ben je ook positief kritisch ingesteld en heb je voldoende allround control kennis om de noodzakelijke aansluitingen en verbanden te kunnen maken. Je maakt grondige analyses op de afwijking van de KPI’s en geeft gevraagd en ongevraagd advies over aanpassingen en/of aanvullende KPI’s. Hiernaast zorgt jouw inzicht er mede voor dat de budgetten kloppen. Je biedt voldoende tegengas en voelt je thuis in een veranderende omgeving waar je bedje nog niet gespreid is.

 

Jouw collega’s

Je maakt deel uit van een team met 12 leuke finance collega’s. We zitten midden in een proces van optimalisatie, verdere digitalisering en het bepalen en aanleveren van de juiste financiële analyses ter ondersteuning van beslissingen die door het management moeten worden genomen. Je zal je primair bezighouden met analyses ter verbetering van de resultaten van de winkels en het opzetten van analyses ter verbetering van de besturing van het online-kanaal. Vanzelfsprekend help je daarnaast je collega’s waar nodig. Het gemeenschappelijk doel staat voorop.

Een gemiddelde week

Op maandag analyseer je de cijfers van voorgaande week en creëer je rapportages over de behaalde productiviteit in de winkels. Deze productiviteitscijfers bespreek je op dinsdag met de operationeel directeur zodat er snel kan worden bijgestuurd. Op woensdag is het deze week tijd voor de resultaten van acties van de vorige periode. Je maakt grondige analyses en verstuurt deze voorzien van kritische notes en adviezen voor de toekomst. Op donderdag werk je aan de prognose voor PP.Com voor de komende 9 perioden. Op vrijdag staat een afspraak m.b.t. de nieuw te ontwikkelen tool voor loyalty punten op de agenda en sluit je de week gezellig af met collega’s.

 

Dit ben jij:

 • Afgeronde WO opleiding, minimaal HBO+;

 • Minimaal 4 jaar werkervaring met data-analyse in een vergelijkbare functie (must);

 • Ervaring in (Online) Retail is een grote pré;

 • Ervaring met geautomatiseerde systemen en BI tooling;

 • Zeer goede beheersing van Excel;

 • In staat om de diepte in te gaan;

 • Analytisch, stevig, kritisch, proactief, stressbestendig en nauwkeurig.

Wij bieden:

 • Een markconform salaris;

 • Retail bedrijf wat sterk groeit online;

 • De ruimte om jezelf te ontplooien en je werk vorm te geven;

 • 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband (40 uur);

 • Natuurlijk gaan wij er vanuit dat jij als collega enthousiast wordt van onze producten en daarom krijg je personeelskorting;

 • Leuk team dat verder wil bouwen; de mogelijkheid om met goede mensen iets moois te bereiken.

 

 

Lijkt het jou leuk om deze uitdaging aan te gaan? Stuur dan direct je CV en motivatiebrief naar werken@ijsvogelretail.nl.  Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Gonnie Menting (Manager Business Control) op telefoonnummer 06 47834908 of bij Inge van Holst (HR Adviseur) op telefoonnummer 06 11450429.

 

Over ons:

IJsvogel Retail is een Retail organisatie die eigenaar is van de formules Pets Place en Boerenbond en heeft tezamen 175 winkels in Nederland en een webshop. In een aantal winkels is er een Vets Place, de dierenarts van Pets Place.  Bij de Boerenbond koop je alles voor je tuin en Pets Place is het sterkste merk voor dier.

 

Pets Place biedt een ruim assortiment producten voor je huis- en erf dier. Je vindt er alles wat je voor je dier nodig hebt, zowel food als non-food, gegarandeerd tegen scherpe prijzen, met een deskundig advies en de meest persoonlijke aandacht die jij en je dier verdienen.

 

Boerenbond biedt een uitgekiend assortiment voor de tuin, voor alle verzorging en onderhoud hebben we een goede oplossing en je kunt rekenen op deskundig advies.  

 

Onze omnichannel invulling is een belangrijke strategische pijler voor de toekomst. IJsvogel Retail heeft tevens een sterke inkoop en logistieke operatie. Met in totaal 1200 medewerkers bouwen wij dagelijks aan het succes van onze merken! Kom jij helpen met het vergroten van ons succes?

 

Kijk ook eens op www.ijsvogelretail.nl en www.petsplace.nl, of bekijk ons bedrijfsfilmpje via https://www.youtube.com/watch?v=tT8RKccefPc.