17 maart 2022

Cartoonist tekent Amsterdamse huisdieren bij opening Pets Place

Amsterdam, 17 maart 2022 – Pets Place viert zaterdag 19 en zondag 20 maart op feestelijke wijze de opening van zijn nieuwste dierenwinkel aan de Pijnackerstraat in Amsterdam. Baasjes kunnen dat weekend persoonlijke dierportretten laten maken door een cartoonist en hun trouwe viervoeters laten deelnemen aan een mandzitwedstrijd en een puzzelparcours.

Hoofdstad krijgt vijfde dierenspeciaalzaak met ruim assortiment

De marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken viert de opening van zijn vijfde winkel in Amsterdam met een zogenoemde ‘openingspawty’. Honden kunnen er deelnemen aan een heus breinplein, een soort rotonde met schuifpuzzels en denkspelletjes. Het is een idee van Leonieke Hultzer, bedrijfsleider van de nieuwe vestiging in de Pijp. “Dierenspeeltjes met een intellectuele uitdaging zijn momenteel zeer in trek, zowel bij honden en katten als bij knaagdieren en vogels. Ik vind het belangrijk om daar als grootste dierenspeciaalzaak van Nederland op in te spelen”, vertelt Hultzer. “Natuurlijk worden de honden na afloop beloond met een lekkere snack.”

Liefde vereeuwigen
Toch is Hultzers favoriete onderdeel de kraam van illustrator en cartoonist Meinder Buynink, die zaterdagmiddag dieren portretteert. “Wie een foto van zijn huisdier meeneemt voor de cartoonist, heeft daarna voor altijd iets unieks om thuis aan de muur te hangen”, vertelt Hultzer, die al eerder met de kunstenaar samenwerkte. Buynink, zelf een groot dierenliefhebber: “Een foto van je huisdier hebben de meeste mensen wel en is niet meer zo speciaal. Maar een tekening is dat wel. Op deze manier kunnen baasjes hun liefde voor hun beestje vereeuwigen met een leuke tekening die ter plekke wordt geschetst.”

Klanten kunnen tijdens het openingsweekend ook terecht bij een gedragsdeskundige voor honden, die op zaterdag 18 maart de winkel bezoekt. De mandzitwedstrijd voor honden, waarbij het de bedoeling is dat de viervoeters zo lang mogelijk blijven zitten, wordt op zondag georganiseerd. Verder zijn er het hele weekend verschillende kortingsacties en kunnen honden lekker smikkelen van een diervoeding proeverij.

Voeding op insectenbasis
De nieuwe winkel, gevestigd tegenover de Vredeskerk, heeft het karakter van een middelgrote speciaalzaak met een ruim assortiment. De totale oppervlakte van de winkel is bijna 600 vierkante meter, wat ruimte geeft voor een vriesvak met een totale lengte van zes meter. Hierin vinden dierenbezitters vers ingevroren diervoeding voor honden, katten en vissen. Opvallend binnen het reguliere assortiment is de lijn voeding op basis van insecten. “Dat is een populair en milieuvriendelijker alternatief voor voeding op basis van vlees”, legt Hultzer uit. “Wie dat een keer wil proberen raad ik aan langs te komen op onze proeverij voor huisdieren. Dat kan zondag de hele middag.”

De opening van de vijfde Amsterdamse vestiging is onderdeel van de landelijke uitrol van de nieuwe stijl van Pets Place. Dit betekent dat baasjes naast benodigdheden voor hun huisdier hier ook terecht kunnen voor aanvullende diensten en advies bij deskundig personeel. Zo heeft Pets Place Pijnackerstraat een Dogwash-service. Hultzer: “We beschikken over een groot team medewerkers dat uitgebreid advies kan geven over uiteenlopende huisdierkwesties. Ik ben blij met de nieuwe winkel. Die is heel compleet, maar wel overzichtelijk. Het heeft zelfs iets weg van een ouderwets gezellige buurtwinkel, precies wat bij de omgeving past.”

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Lees meer
Vogel eten

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Lees meer
Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Lees meer
Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Lees meer
Vets Place

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Nieuwsarchief

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Deventer

Pets Place heeft in Deventer met maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte zijn grootste vestiging tot nu toe geopend.

Grootste Amsterdamse Pets Place-winkel opent aan Gelderlandplein

Pets Place Amsterdam Gelderlandplein vierde zijn feestelijke opening in de wijk Buitenveldert op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Twee derde van de huisdieren mag dit jaar mee op vakantie

Twee derde van de huisdieren mag in 2022 mee op vakantie. Dat is 21 procent meer dan vóór corona, blijkt uit cijfers van Pets Place.

Meer artikelen