Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen
16 januari 2023

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Ede, 16 januari 2023 – Dierenvoedselbanken in Nederland hebben in 2022 de vraag naar dierenvoer verder zien toenemen. Het aantal aanvragen voor hulp is op verschillende plekken in het land met zeker 25 procent gestegen. Om de dierenvoedselbanken en huisdiereigenaren die het niet zo breed hebben te helpen, komt Pets Place ook dit jaar weer in actie. De marktleider in dierenspeciaalzaken doneerde in januari bijna tweeduizend kilo honden- en kattenbrokken en honderden kilo’s hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Pets Place doneert ook dit jaar duizenden kilo’s dierenvoeding

Naar schatting ontvangen ruim 210.000 Nederlandse huishoudens met ten minste één hond of kat donaties in de vorm van diervoeding van de diverse dierenvoedselbanken in ons land. Onlangs bleek uit een grootschalig onderzoek van Pets Place al dat ongeveer een derde van de huisdiereigenaren mede vanwege de inflatie op dit moment moeite heeft om voor zijn huisdier te zorgen. Voeding is voor het merendeel van de baasjes de grootste terugkerende uitgave. Pets Place helpt de dierenvoedselbanken in Nederland een handje door voor het derde jaar op rij voer te doneren. Dit jaar konden Dierenvoedselbank Amersfoort, Stichting Dierenvoedselbank de Waadhoeke, Stichting Dierenvoedselbank Weert en N’Djoy in Cuijk op een steuntje in de rug rekenen.

Minder giften en donaties

Jack Weekers van Stichting Dierenvoedselbank Weert geeft aan dat de donatie van Pets Place als geroepen komt. “Al twee jaar lang zien we een toename van mensen die gebruik willen maken van de dierenvoedselbank. Soms zijn er wel acht nieuwe aanmeldingen in een maand. Tegelijkertijd neemt het aantal giften vanwege de oorlog in Oekraïne af. We helpen nu ongeveer 150 huisdieren en hebben daarmee onze maximale capaciteit bijna bereikt. Dankzij deze donatie kunnen we een paar maanden vooruit. Het verlicht de druk enorm. Bovendien is een voorraad hard nodig, want we verwachten dit jaar een nog sterkere toename in het aantal aanvragen.”

Richard Bijman, oprichter van Stichting Dierenvoedselbank de Waadhoeke uit de Friese plaats Sexbierum, geeft aan dat ook zijn stichting een zwaar jaar heeft gehad. “Vanwege het toegenomen aantal cliënten hebben we op een gegeven moment zelfs een stop op nieuwe aanmeldingen gezet. Op dit moment helpen wij ongeveer honderd cliënten en 450 huisdieren. Dankzij de donatie van Pets Place weten we nu al dat we deze beestjes de komende maanden van voer kunnen voorzien.”

#vrolijkkerstbeest

Bij de Dierenvoedselbank Amersfoort is het aantal aanvragen voor hulp het afgelopen jaar met 25 procent toegenomen, aldus vrijwilliger Jörgen IJsendorn. “Dankzij donaties en giften lukt het ons gelukkig nog steeds om iedereen van voldoende dierenvoedsel te voorzien. Ik verwacht dat het aantal aanvragen dit jaar nog verder gaat oplopen. De donatie van Pets Place zorgt ervoor dat we de komende periode geen mensen teleur hoeven stellen en we de dieren die het nodig hebben kunnen helpen.”

Voor het derde jaar op rij organiseerde Pets Place in december de inzamelingsactie voor dierenvoedselbanken. Met deze actie werden baasjes aangemoedigd hun huisdier te fotograferen in een kerstsetting en deze foto te delen via social media met de bijbehorende hashtag #vrolijkkerstbeest. In totaal zijn er 1.882 foto’s met Pets Place gedeeld. “Voor elke gedeelde foto doneren wij een kilo honden- of kattenvoer en we ronden dat in dit geval graag af naar boven”, zegt Ard Malenstein, algemeen directeur IJsvogel Retail waartoe Pets Place behoort. “Net als vorig jaar hebben we ook aan de knagers gedacht; voor hen ontvangt elke dierenvoedselbank een pallet met zakken hooi.”

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Lees meer
Vogel eten

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Lees meer
Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Lees meer
Vets Place

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Nieuwsarchief

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Deventer

Pets Place heeft in Deventer met maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte zijn grootste vestiging tot nu toe geopend.

Grootste Amsterdamse Pets Place-winkel opent aan Gelderlandplein

Pets Place Amsterdam Gelderlandplein vierde zijn feestelijke opening in de wijk Buitenveldert op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Twee derde van de huisdieren mag dit jaar mee op vakantie

Twee derde van de huisdieren mag in 2022 mee op vakantie. Dat is 21 procent meer dan vóór corona, blijkt uit cijfers van Pets Place.

Meer artikelen