Duurzaamheid

IJsvogel Retail draagt bij aan het geluk van huisdieren en wil klanten duurzaam laten genieten van buitenleven. We staan middenin de samenleving en voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Daarom bieden we duurzame producten aan, die het welzijn van dier en mens bevorderen. We willen de wereld mooi houden. Dat doen we door te staan voor dierenwelzijn. We verspillen zo min mogelijk. We openen energiezuinige winkels en onze vrachtwagens stoten steeds minder CO2 uit. We blijven ons assortiment verder verduurzamen en reduceren het gebruik van plastic in producten en verpakkingen.

Divers en inclusief vinden we belangrijk bij IJsvogel Retail

Samenwerking met opleidingsinstituten

Divers en inclusief

Bij IJsvogel Retail vinden we het belangrijk om divers en inclusief te zijn. We zien in onze organisatie graag een afspiegeling van onze samenleving. Om deze wil kracht bij te zetten, werken we samen met opleidingsinstituten en overheidsinstanties.

We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid

Samenwerking met stichtingen en goede doelen

Samenwerkingen

Het streven naar gelukkige huisdieren en duurzaam buitenleven stopt bij IJsvogel Retail niet bij de kassa. We nemen ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Er zijn diverse maatschappelijke uitdagingen en samen met onze partners leveren we onze bijdrage aan het verbeteren van het welzijn en de gezondheid van dier en mens.

Dierenvoedselbank

Voor huisdiereigenaren die het niet breed hebben, doneren we duizenden kilo’s honden- en kattenbrokken en honderden kilo’s hooi aan vijf dierenvoedselbanken verspreid over het land.

Zero Pootafdruk Plan

We ondersteunen een duurzaamheidsoffensief van een leverancier van honden- en kattenvoeding die zich inzet voor een duurzaam Zero Pootafdruk Plan. Dit is bedoeld om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken.

Stichting Enjoycleaningup

We zijn trotse hoofdsponsor van Stichting Enjoycleaningup. Deze stichting ruimt dagelijks - tijdens de normale uitlaatrondjes met de hond - zwerfafval op en inspireert anderen om dat ook te doen. Hoe mooi is het om samen met je huisdier te wandelen én bij te dragen aan een schonere wereld!

Bazoeki

Pets Place steunt Bazoeki, een online platform dat een einde wil maken aan malafide handel in puppy’s. Het doel van de samenwerking is om de puppymarkt transparanter te maken en om illegale handel te bestrijden.

Donatieboxen in de winkels

Om zoveel mogelijk dieren te helpen en om lokale doelen te steunen, vind je donatieboxen in onze winkels. Elke winkel heeft een lokaal doel uitgekozen, bijvoorbeeld een asiel of dierenvoedselbank. Samen zetten we ons beste pootje voor en helpen we dieren in slecht(er)e omstandigheden.

Stichting DierenLot

We zijn partner van Stichting DierenLot. Stichting DierenLot trekt zich het lot van verwaarloosde dieren erg aan en wil ze graag helpen. Ze vinden het daarbij belangrijk om met name lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties te steunen. Dat doen ze door middel van giften en donaties.

verhuisdieren.nl

We zijn partner van verhuisdieren.nl. Bij het herplaatsen en adopteren van een huisdier is het belangrijk dat er een klik is tussen de nieuwe eigenaar en het dier. Verhuisdieren zorgt ervoor dat je de juiste match vindt. Ze helpen je op weg naar een succesvolle herplaatsing of adoptie.