21 mei 2021

Eerste vodcast over honden en katten in teken aanschaf puppy

In een tijd waarin zeldzaam veel Nederlanders een huisdier hebben aangeschaft, komt televisiepresentatrice en dierenliefhebber Evelien de Bruijn met een vodcast over honden en katten. Daarin gaat ze in gesprek met BN’ers over hun ‘familielid op vier poten’. De eerste uitzending van de zogeheten Honden & Katten Cast is op maandag 10 mei met radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte. Dan staat de aanschaf van een hond centraal. De Bruijn vraagt de dj het hemd van het lijf over ‘zijn’ Jelle, een Friese Stabij.

Evelien de Bruijn interviewt dj Kijk in de Vegte over ‘zijn’ Jelle

De vodcastserie is een gezamenlijk initiatief van De Bruijn en Pets Place, Nederlands marktleider in dierenspeciaalzaken. Het wel en wee van de huisdieren wordt besproken om daarmee de luisteraar te informeren en te inspireren. “Ik raak nooit uitgepraat over dieren. Ze maken mensen vrolijk, helpen of raken ze. En iedereen wil er wat over vertellen, want een huisdier neemt een bijzondere plek in onze gezinnen in”, zegt de presentatrice en eigenaresse van teckel Tante Cor en herder Bruun.

Aanschaf puppy
Elke aflevering – het worden er minstens zes – komen verschillende onderwerpen aan bod, waarbij telkens één aspect wordt uitgelicht. In de eerste aflevering ligt de nadruk op oriëntatie en aanschaf van een puppy. Radio-dj Kijk in de Vegte vertelt wat er bij de aankoop van zijn Friese Stabij Jelle kwam kijken, zoals verzorging en voeding. Ook komt aan bod in hoeverre corona een rol speelde bij zijn keuze om een pup te nemen. Kent Kijk in de Vegte het fenomeen coronahondje? Wat vindt hij daarvan?

De Bruijn houdt haar hart vast als het om coronahondjes gaat. “Ik sprak laatst iemand die zei: mijn hond kan helemaal niet alleen thuis blijven doordat ik alsmaar thuis werk. Dat is best onhandig, daar moeten we hem dus aan laten wennen.” Een impulsaankoop moet hoe dan ook worden voorkomen, benadrukt ze. “Stel jezelf de vraag of je tijd hebt voor een hond. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Zit je krap in de tijd, dan moet je het niet doen. Dan raad ik je aan om bij een asiel aan te kloppen om te helpen uitlaten of je aan te melden bij verschillende hondenoppascentrales.”

Gesprekken in camper
De afleveringen van de Honden & Katten Cast worden maandelijks uitgezonden via het Youtube-kanaal van Pets Place en zijn eveneens te vinden op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en verscheidene andere podcast-apps. Na Kijk in de Vegte komen achtereenvolgens Viktor Brand, Janny van der Heijden en Leonie ter Braak aan bod.

Zij gaan niet alleen met Evelien de Bruijn in gesprek, maar krijgen ook allerlei adviezen en tips over gezond dierenvoedsel van Edgard & Cooper, leverancier van honden- en kattenvoeding. “We gaan het met Evelien bijvoorbeeld hebben over lekker en verantwoord snacken. Ook vertellen we wat meer over ‘lief zijn voor onze planeet’, want duurzaam ondernemen is belangrijk voor ons”, zeggen de drie oprichters Koen Bostoen, Louis Chalabi en Jurgen Degrande. Zo wordt duidelijk dat natvoer in blikken zit dat is gemaakt van gerecycled aluminium, dat zijn oorsprong kent in 1888. “75 procent van het aluminium dat toen werd geproduceerd, wordt namelijk anno 2021 nog steeds gebruikt.”

De gesprekken vinden plaats bij de BN’er thuis, in een speciale camper. Het gaat om het voertuig van stichting Enjoycleaningup. Die camper rijdt doorgaans door het hele land om vanaf allerlei locaties, zoals het bos of strand, afval op te ruimen met behulp van honden en hun baasjes. “We zijn erg blij dat we de camper nu ook voor dit evenement kunnen inzetten”, zegt Ard Malenstein van Pets Place, marktleider in dierenspeciaalzaken en samenwerkingspartner van Enjoycleaningup.

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Meer artikelen