16 december 2021

Foute kersttrui en bier gewilde kerstcadeaus voor huisdieren

Ede, 16 december 2021 – Dierenspeciaalzaak Pets Place merkt een verkoopstijging van bijna vijftig procent op kerstartikelen voor huisdieren ten opzichte van een jaar geleden. Dit jaar trekken baasjes nog meer uit de kast om hun huisdieren ook tijdens de feestdagen in de spotlight te zetten. De stijging is vooral zichtbaar in de verkoop van hondentruitjes, die worden ruim tachtig procent meer verkocht. Ook opvallend: konijnen en andere knagers doen sinds kort ook mee aan het kerstfeest.

Knagers doen ook mee deze kerst: konijn niet op, maar áán tafel

De marktleider in dierenspeciaalzaken verkoopt inmiddels zo’n tien jaar kerstcadeautjes voor huisdieren en ziet de vraag er naar de laatste paar jaar flink toenemen én verschuiven. Waar eerst voornamelijk vraag was naar hondensnacks en -speeltjes, stijgt de verkoop van kerstkleding voor het huisdier nu het hardst. “Huisdiereigenaren beschouwen hun dier steeds vaker als onderdeel van het gezin. Het verwennen van en plezier maken met ons huisdier horen er voor deze zogenoemde ‘pet parents’ steeds meer bij”, aldus Ard Malenstein, CEO van IJsvogel Retail, waar Pets Place onder valt. “Omdat we verwachten dat er dit jaar een behoorlijke run op zal zijn, hebben we zes keer zoveel kerstartikelen ingekocht als vorig jaar. We merken nu al een stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en de drukste decemberdagen liggen nog voor ons.”

Konijn niet op, maar áán het kerstdiner
Nieuw deze feestdagen is de extra aandacht die konijnen en knaagdieren ontvangen. Zo worden de knaagkerstboom en -snackhartjes dit jaar al bijna tachtig procent meer verkocht dan afgelopen jaar. “De kerstinkopen werden doorgaans voornamelijk gedaan voor honden, maar we merken de laatste tijd een stijging in aankopen voor de knagers. Dit jaar zit het konijn tijdens de feestdagen dus juist een keer áán tafel”, aldus Malenstein.

Voor de hond is de kersttrui één van de favoriete cadeaus. “De ‘foute kersttruien’-trend die uit de Verenigde Staten is komen overwaaien, zie je nu ook voor huisdieren terug”, aldus Malenstein. “Het is natuurlijk wel belangrijk dat de bewegingsvrijheid van je huisdier niet belemmerd wordt. Maar er zijn ook honden die juist gebaat zijn bij een warme trui tijdens de koude wintermaanden. Denk aan jonge of juist hele oude dieren en jachthonden met een wat dunnere vacht.” Naast kleding voor je huisdier kun je dit jaar bij de dierenspeciaalzaak ook terecht voor een heus kerstdiner voor je metgezel. Een van de meest opvallende, nieuwe kerstmaaltijden dit jaar is diervriendelijke ‘friet’ met daarbij een alcoholvrij Belgisch speciaalbiertje voor de hond.

#Vrolijkkerstbeest
De kersttrend voor huisdieren was vorig jaar ook trending op sociale media. Dat werd duidelijk tijdens de eerste #Vrolijkkerstbeest-actie van Pets Place, waar zo’n 4000 mensen aan mee deden. Met deze jaarlijkse inzamelingsactie op Instagram en Facebook kunnen mensen een kerstfoto delen van hun huisdier, waarmee ze bijdragen aan een volle voorraad voedsel van vijf verschillende Nederlandse dierenvoedselbanken. “Voor iedere ingestuurde foto met de hashtag hebben wij een kilo voedsel gedoneerd. We zagen foto’s van paarden met een kerstkrans om, duiven met een strik, katten met een kerstmuts, maar vooral heel veel honden met een kersttrui aan”, aldus Malenstein.

Dit jaar kunnen baasjes ook weer meedoen met de actie. Deze maand kunnen zij een kerstfoto van hun huisdier delen met de hashtag ‘vrolijkkerstbeest’. Medio januari zal het opgehaalde voer worden verdeeld over dierenvoedselbanken in Noord-Brabant, Zeeland, Gelderland, Groningen en Noord-Holland. “We hopen dat ook dit jaar onze verwachtingen worden overtroffen en mooie creaties onze kant opkomen, zodat we weer een hoop dierenvoedselbanken kunnen helpen”, aldus Malenstein.

Lees meer
Vogel eten

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Lees meer
Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Lees meer
Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Lees meer
Vets Place

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Lees meer
Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Lees meer
Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Nieuwsarchief

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Deventer

Pets Place heeft in Deventer met maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte zijn grootste vestiging tot nu toe geopend.

Grootste Amsterdamse Pets Place-winkel opent aan Gelderlandplein

Pets Place Amsterdam Gelderlandplein vierde zijn feestelijke opening in de wijk Buitenveldert op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Twee derde van de huisdieren mag dit jaar mee op vakantie

Twee derde van de huisdieren mag in 2022 mee op vakantie. Dat is 21 procent meer dan vóór corona, blijkt uit cijfers van Pets Place.

Platform Bazoeki matchmaker tussen pups en nieuwe baasjes

Een checklist laat zien of je geschikt bent als hondeneigenaar Amsterdam, 11 juli – Kennisplatform Bazoeki heeft een checklist in het…

Bij ‘Teek Away’ worden hond en kat gecheckt op tekenbeet

Gratis controle biedt groeiend parasietenprobleem het hoofd Ede, 9 juni 2022 – Op zaterdag 11 en zondag 12 juni organiseert Pets Place,…

Meer artikelen