Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem
23 oktober 2022

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000 vierkante meter tellende winkel wordt daarmee in één klap het grootste filiaal van de marktleider in dierenspeciaalzaken. Bij ZOO&ZO werken in totaal 45 mensen, die allemaal overgaan naar Pets Place.

Tweede Haarlemse dierenspeciaalzaak komt op levendige locatie

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening van zijn nieuwste dierenwinkel in Haarlem. Het is de 178e winkel van de marktleider in dierenspeciaalzaken. Pets Place viert de opening met een zogenoemde ‘openingspawty’ om alle baasjes en hun huisdieren in de buurt welkom te kunnen heten. Er is een hondenfysio, een dierencartoonist, een gedragsdeskundige en er vindt een proeverij plaats.

Voor het eerst is er een hondenfysiotherapeut aanwezig bij de opening van een nieuwe winkel. “We organiseren op zaterdag 8 oktober een soort inloopspreekuur voor honden”, zegt Nathalie van Leeuwen, clustermanager van Pets Place in de regio Amsterdam en Noord-Holland. “Baasjes kunnen hun viervoeter meenemen en vragen stellen aan de fysiotherapeut over mogelijke ongemakken van hun hond. Dit initiatief past bij andere activiteiten van Pets Place waarmee we ons steentje willen bijdragen aan een betere gezondheid van dieren. Zo hebben we in een aantal winkels een Vets Place-kliniek met onze eigen dierenartsen, waar klanten terechtkunnen voor onder meer advies en onderzoeken. En in de zomer zijn we als eerste in Nederland begonnen met de obesitasklinieken voor huisdieren.”

Cartoonist
Baasjes die de liefde voor hun huisdier willen laten vereeuwigen via een tekening kunnen zondag 9 oktober bij Pets Place in Haarlem terecht. Illustrator en cartoonist Meinder Buynink portretteert dan dieren. “Wie zijn huisdier meeneemt naar de winkel, heeft daarna voor altijd iets unieks om thuis aan de muur te hangen”, aldus Van Leeuwen.

Klanten kunnen tijdens het openingsweekend ook terecht bij een gedragsdeskundige voor honden. Verder is er nog een dierenfotograaf aanwezig en vindt er een proeverij met dierenvoeding plaats.

Levendige locatie
De nieuwe winkel is gevestigd aan Julianapark 58-60, vlak bij het drukke winkelgebied aan de Generaal Cronjéstraat in Haarlem. De totale oppervlakte van de winkel is 350 vierkante meter, wat voldoende ruimte biedt voor een divers assortiment. Van Leeuwen: “Het brede assortiment is voornamelijk gericht op honden en katten. Deze huisdieren komen het meest voor in de regio. We merken dat er vooral steeds meer vraag is naar natuurlijke en biologische voeding, daar sluit ons assortiment op aan.” 

Er is ook voldoende aanbod voor eigenaren van knaagdieren, vogels en vissen. Zo is er een knaagdierenhuis en een aquarium waar vissen worden verkocht. Qua personeel zoekt de vestiging in Haarlem nog naar zowel fulltime als parttime medewerkers. “De winkel zit op een levendige locatie met veel aanloop. Het gedeelte van Haarlem waar we zijn gevestigd is heel gezellig, met onder meer een wekelijkse markt. De ideale plek om te werken als dierenliefhebber”, besluit Van Leeuwen.

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem
Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Meer artikelen