Pets Place Hoofddorp
8 december 2021

Pets Place breidt uit met nieuwe vestiging in Hoofddorp

Hoofddorp, 8 december 2021 – Pets Place opent op woensdag 8 december de deuren van zijn nieuwste winkel aan het Marktplein in Hoofddorp. Met deze vestiging in het winkelcentrum Vier Meeren versterkt de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland zijn positie in de regio Noord-Holland.

Opvallend aanbod: luxe aquaria en waterplanten met CO2-setjes

Onder de rook van Amsterdam blijkt er een grote behoefte aan dierbenodigdheden. De nieuwe winkel in het overdekte winkelcentrum in Hoofddorp betreft de tiende in de regio en is met zo’n 700 vierkante meter ruim te noemen. Het is voor het eerst dat Pets Place zich vestigt in de Noord-Hollandse plaats. “Een groot voordeel van deze locatie is de goede bereikbaarheid. Direct voor de deur is ruime mogelijkheid om te parkeren en ook zijn er verschillende parkeergarages in de omgeving beschikbaar”, vertelt Leonieke Hultzer, bedrijfsleider van Pets Place Hoofddorp.

Dierenwelzijn voorop

De winkel is onderdeel van de landelijke uitrol van de nieuwe stijl van Pets Place, waar naast benodigdheden voor dieren aanvullende diensten worden aangeboden en mensen terechtkunnen voor advies bij deskundig personeel. “Dierenwelzijn staat daarbij voorop”, aldus Hultzer.

Dat komt onder meer tot uiting in de grotere huisvesting voor de bewoners van de winkel. Vergeleken met andere filialen die nog in de oude stijl opgezet zijn, heeft de nieuwe vestiging een knaagdierenhuis dat ruim twee keer zo groot is. “Ook houden we minder dieren per hok en besteden we aandacht aan de inrichting door zo goed mogelijk de natuurlijke omgeving van de dieren na te bootsen. Dit doen we door, naast het geven van voldoende ruimte, onze knagers genoeg schuil-, klim- en graafmogelijkheden te bieden. Ook plaatsen we waar nodig tredmolens, zodat de diertjes lekker kunnen rennen”, aldus Hultzer.

Extra aandacht voor aquaria

Opvallend is de investering die deze vestiging van Pets Place gedaan heeft in zijn aquariumafdeling. De Hoofddorpse winkel onderscheidt zich door zijn aandacht voor vissen, waterplanten en ander toebehoren. “We hebben maar liefst vijf meter keuze aan zogenoemde ‘levende have’, visjes dus, en daarnaast ook nog vijf meter aan aquariatoebehoren. Ook bieden we een aantal exclusieve, luxe aquaria aan die een echte eyecatcher voor een woning kunnen zijn”, vertelt Hultzer. Verder biedt deze winkel andere type opties aan voor aquaria dan andere speciaalzaken, zoals CO2-setjes die waterplanten voorzien van het nodige koolzuurgas.

Klanten van Pets Place kunnen in Hoofddorp ook terecht voor een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve voeding voor hun dier. Hultzer: “We merken dat de vraag naar honden- en kattenvoer van hoge kwaliteit met een hoog percentage vlees toeneemt. Dat komt goed uit, want wij hebben zes vriezers vol met vers vlees. We merken dat mensen niet alleen kritischer worden op wat ze zelf binnenkrijgen, maar ook op de voeding van hun viervoeter.” Dit komt volgens de dierenspeciaalzaak door de zogenaamde humanisering van het huisdier.

De dierenspeciaalzaak is nog wel opzoek naar extra mankracht. “Weekendhulp kunnen we goed gebruiken”, zegt de bedrijfsleider. De opening van de nieuwe locatie zal feestelijk, maar gepast zijn, vanwege de huidige coronaomstandigheden.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Lees meer
Vogel eten

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Lees meer
Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Lees meer
Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Lees meer
Vets Place

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Nieuwsarchief

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Deventer

Pets Place heeft in Deventer met maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte zijn grootste vestiging tot nu toe geopend.

Grootste Amsterdamse Pets Place-winkel opent aan Gelderlandplein

Pets Place Amsterdam Gelderlandplein vierde zijn feestelijke opening in de wijk Buitenveldert op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Twee derde van de huisdieren mag dit jaar mee op vakantie

Twee derde van de huisdieren mag in 2022 mee op vakantie. Dat is 21 procent meer dan vóór corona, blijkt uit cijfers van Pets Place.

Meer artikelen