17 januari 2022

Pets Place doneert 2800 kilo voer aan dierenvoedselbanken

Ede, 17 januari 2022 – Pets Place komt in actie voor baasjes die het niet zo breed hebben. Dit doet de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland door op Blue Monday, ook wel de meest sombere dag van het jaar, duizenden kilo’s honden- en kattenbrokken en honderden kilo’s hooi te doneren aan vijf dierenvoedselbanken verspreid over het land. De vraag naar voedsel voor huisdieren is sinds de coronacrisis onverminderd groot.

Aantal hulpbehoevende baasjes sinds coronacrisis extra groot

Pets Place schenkt voor het tweede jaar op rij voer aan Nederlandse dierenvoedselbanken. Volgens recent onderzoek door onder andere Deloitte en het Nibud blijkt dat afgelopen jaar bijna de helft van alle Nederlanders financieel kwetsbaar was. “Er zijn in Nederland honderdduizenden baasjes die wel wat steun kunnen gebruiken bij de verzorging van hun dier”, vertelt Ard Malenstein, CEO van IJsvogel Retail waartoe Pets Place behoort. “We geven die steun graag en vooral op Blue Monday, omdat we op deze donkere dag juist wat extra vrolijkheid willen verspreiden.”

Stijgende vraag bij dierenvoedselbanken
Er zijn dit jaar opnieuw vijf verschillende dierenvoedselbanken geselecteerd die de gelukkige ontvanger zijn van het dierenvoer. “We hebben gekozen voor een eerlijke verdeling in het land, zodat alle brokken en hooibalen netjes verdeeld worden”, aldus Malenstein. Dit jaar gaat het voer naar organisaties in Zuid-Holland, Friesland, Gelderland en Limburg. De dierenvoedselbanken laten weten dat de donatie zeer welkom is, zeker gezien de stijging van het aantal mensen dat bij hen aanklopt. Volgens oprichter Michel Louvet van Dierenvoedselbank Vallei en Veluwe, een van de aangewezen ontvangers, is de grootste golf aan steunvragen weliswaar al geweest, maar hij verwacht dit jaar alsnog een toename van zo’n 60 procent.

“Wij rekenen niet in huishoudens, maar in aantal huisdieren en daarin verwachten we te stijgen van 250 naar 400.” Louvet merkt dat de vraag naar voedsel voor huisdieren sinds de coronacrisis groter is dan ervoor. “Ten tijde van de crisis heb ik een behoorlijke stijging opgemerkt, die sindsdien constant is gebleven. Momenteel zijn er vier gemeenten bij onze voedselbank aangesloten, in Ede, Wageningen, Renkum en Rhenen, maar we merken de laatste tijd dat er ook steeds vaker vraag komt vanuit de gemeente Veenendaal. Hier zijn wij momenteel nog niet actief, maar we zijn van plan komend jaar uit te breiden naar deze plaats”, vertelt Louvet.

Ruim 2800 kilo voer
Aanleiding voor de donaties is de inzamelingsactie #vrolijkkerstbeest die in december werd georganiseerd door de dierenspeciaalzaak. Met deze actie werden baasjes aangemoedigd om hun huisdier te fotograferen in een kerstsetting en deze foto te delen via social media met de bijbehorende hashtag #vrolijkkerstbeest. “In totaal zijn er maar liefst 2569 foto’s van huisdieren in kerstsfeer met ons gedeeld. Wij doneren op onze beurt voor elke gedeelde foto een kilo honden- of kattenvoer en ronden dat in dit geval graag af naar boven”, zegt Malenstein. “Daarbij hebben we dit jaar ook aan de knagers gedacht, voor hen ontvangt elke dierenvoedselbank ook een pallet met zakken hooi.”

De meeste baasjes deelden foto’s van hun hond, maar ook de kat was goed vertegenwoordigd. Daarnaast kwamen er foto’s voorbij van konijnen, paarden en chinchilla’s, maar de meest opvallende nieuwkomers waren de koe en de kameleon. Malenstein: “Het is ons opgevallen dat mensen meer tijd gestoken hebben in het fotograferen van hun dier. Wanneer je kijkt naar de compositie van de foto en de sfeer eromheen lijkt het er zelfs op dat er in sommige gevallen een heuse kerstshoot gedaan is. Daarnaast is de kwaliteit van de foto’s beter dan vorig jaar.”

Lees meer
Pets Place opent deze zomer eerste flagshipstore in The Wall

Pets Place opent deze zomer eerste flagshipstore in The Wall

Pets Place opent een flagshipstore in The Wall in Utrecht. In de nieuwe winkel van 2100 vierkante meter wordt extra ingezet op beleving.

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Nieuwsarchief

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Meer artikelen