Zoo&Zo
23 oktober 2022

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000 vierkante meter tellende winkel wordt daarmee in één klap het grootste filiaal van de marktleider in dierenspeciaalzaken. Bij ZOO&ZO werken in totaal 45 mensen, die allemaal overgaan naar Pets Place.

“ZOO&ZO is al jarenlang een begrip in Ede en omgeving”, zegt Ard Malenstein, algemeen directeur IJsvogel Retail, het moederbedrijf van Pets Place. “Omdat ons hoofdkantoor in Ede is gevestigd, was het een langgekoesterde wens om zelf ook met een grote winkel in de regio vertegenwoordigd te zijn. Nu diende deze kans zich aan en die hebben we met beide handen gegrepen. We zijn heel blij dat we nu een fantastische winkel vlak bij onze thuisbasis hebben.” IJsvogel Retail neemt alle activiteiten over van ZOO&ZO. Zowel de winkel, de webshop als de groothandel zijn onderdeel van de overname.

Levenswerk
ZOO&ZO kent een lange geschiedenis in Ede. De dierenspeciaalzaak werd in 1968 opgericht als kleine aquariumwinkel, genaamd ’t Guppy. In 1991 nam Arnold Vlastuin als achttienjarige de winkel over. Hij bouwde het bedrijf gestaag uit. In 2016 veranderde de naam in ZOO&ZO en werd een nieuw pand van ruim 5000 vierkante meter in Ede betrokken, waarmee het destijds de grootste dierenspeciaalzaak in de Benelux werd. Nu heeft Vlastuin besloten zijn bedrijf te verkopen aan IJsvogel Retail. “Er was geen opvolging, dus ik wilde mijn winkel graag verkopen aan een familiebedrijf als IJsvogel Retail, waar ik een heel goed gevoel bij heb. Het hoofdkantoor van IJsvogel Retail is gevestigd in Ede, we kennen de familie Malenstein goed en zijn trots dat we ons levenswerk kunnen overdragen aan hun mooie familiebedrijf.”

ZOO&ZO heeft een zeer uitgebreid assortiment voor dierenliefhebbers. Er zijn niet alleen producten voor honden, katten, vissen, vogels, knaagdieren en reptielen, maar ook afdelingen voor hengelsport, paardensport en outdoor. Daarnaast zijn er een dogwash, een dierenkliniek en een grote horecagelegenheid in het pand aanwezig.

Winkel blijft ongewijzigd
De winkel aan de Lorentzstraat 1b in Ede wordt met ruim 5000 vierkante meter veruit het grootste filiaal van Pets Place. Het is de 181e winkel van de dierenspeciaalzaak. “Voorlopig veranderen we niets aan de winkel”, zegt Malenstein. “Het pand is in uitstekende staat. Natuurlijk kijken we op termijn hoe we onderdelen van de Pets Place formule toe kunnen voegen. We zien ernaar uit de vele klanten de service en kwaliteit te blijven bieden die ze gewend zijn van ZOO&ZO.”

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Meer artikelen