Pets Place opent deze zomer eerste flagshipstore in The Wall
16 mei 2024

Pets Place opent deze zomer eerste flagshipstore in The Wall

Utrecht, 16 mei 2024 – Pets Place opent deze zomer een flagshipstore in The Wall, het rode winkelcentrum langs de A2 ter hoogte van Utrecht. De marktleider in dierenspeciaalzaken introduceert in de nieuwe winkel een gezondheidspunt waar paraveterinairs advies geven aan huisdiereigenaren. Het nieuwe filiaal van Pets Place in The Wall heeft een oppervlakte van 2100 vierkante meter en komt in het voormalige pand van BCC

Winkel heeft gezondheidspunt waar paraveterinairs advies geven

“De opening van een flagshipstore sluit aan bij onze strategie om grotere winkels te openen in heel Nederland”, zegt Ard Malenstein, CEO van IJsvogel Retail, het moederbedrijf van Pets Place. “Winkelcentra zijn daarbij voor ons extra interessant, omdat deze al een grote aantrekkingskracht hebben op consumenten. Daarnaast zijn shopping malls over het algemeen zeer goed bereikbaar en kun je er gratis parkeren. Dat maakt The Wall, dat zich ook nog eens in het hart van het land bevindt, voor ons een ideale plek om een nieuwe winkel te openen. Dagelijks rijden er 200.000 automobilisten voorbij op de A2, waarvan naar schatting ongeveer de helft een of meer huisdieren heeft. Dat zijn allemaal potentiële klanten die als ze naar hun werk rijden of teruggaan naar huis snel en eenvoudig naar onze winkel kunnen gaan om een zak voer of zaagsel te kopen en in de auto mee te nemen.”

Inzetten op preventieve zorg

De flagshipstore in The Wall wordt anders ingericht dan de al bestaande winkels van Pets Place. Malenstein: “We zetten heel erg in op beleving. Dat betekent onder meer dat er veel ruimte is voor levende have, zoals aquaria met vissen en een afdeling voor vogels. Daarnaast is er in de winkel extra aandacht voor producten als krabpalen en hondenmanden die steeds vaker worden afgestemd op het interieur van mensen. De winkel voelt daarom aan als een huiskamer.”

Het nieuwe Utrechtse filiaal wordt ook het eerste met een gezondheidspunt. Dit is een nieuw concept van Pets Place waar huisdiereigenaren bij paraveterinairs terechtkunnen voor advies over hun huisdieren. “We gaan nog meer inzetten op preventieve zorg”, aldus Malenstein. “De kosten voor dierenartsen zijn de laatste jaren sterk toegenomen en de inflatie heeft ook andere alledaagse producten duurder gemaakt. Dankzij de gezondheidspunten kunnen baasjes met hun vragen bij onze paraveterinairs terecht en krijgen ze deskundig advies over bijvoorbeeld de juiste voeding voor hun huisdier, gebitsverzorging en een gezonde huid en vacht. Er zijn geen kosten verbonden aan het advies van de paraveterinairs, omdat we onze diensten en producten betaalbaar willen houden voor iedereen.” Pets Place rolt de gezondheidspunten later dit jaar ook uit in andere winkels.

Diepvriesvoeding

In de nieuwe 2100 vierkante meter tellende winkel kan Pets Place ruim 20.000 producten kwijt. “Of je nu een hond, kat, hamster of slang hebt, alle huisdiereigenaren kunnen in The Wall bij ons terecht”, zegt bedrijfsleider Harm Deenen. “Zo hebben we een groot aanbod aan diepvriesvoeding waar steeds meer vraag naar is. Diepvriesvoeding is vers, behoudt de voedingsstoffen goed en het sluit aan bij de natuurlijke behoefte van dieren. Daarnaast is het goed betaalbaar en dat is belangrijk, want we willen dat de winkel toegankelijk is voor alle huisdiereigenaren.”

In het nieuwe filiaal in Utrecht is ook een dogwash aanwezig. Verder komt er een donatiebox waar klanten voeding en producten kunnen doneren aan een lokaal asiel. Daarnaast is er een knaagdierenhuis in de winkel en er zijn aquariumvissen te koop. Vogels en reptielen worden eveneens verkocht. Deenen: “Voor mensen die allergisch zijn voor honden of katten, bieden reptielen uitkomst. Een baardagame is bijvoorbeeld een levendige reptiel die geschikt is als huisdier. Onze medewerkers kunnen hierover advies geven en dierenliefhebbers helpen de juiste keuze te maken.” Naar verwachting opent de flagshipstore in The Wall eind juni of begin juli de deuren.

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Meer artikelen