Pets Place Boerenbond Deventer
18 september 2022

Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Deventer

Deventer, 18 september 2022 – Pets Place heeft in Deventer zijn grootste vestiging tot nu toe geopend. Dier- en tuinliefhebbers hebben maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte tot hun beschikking, inclusief het luxe-assortiment in de Pets Place Boutique. Het nieuwe pand is bovendien duurzaam gebouwd en krijgt nog 300 zonnepanelen op het dak.

Nieuw 3.000 vierkante meter tellend pand is duurzaam gebouwd

De komst van Pets Place Boerenbond naar Deventer maakt deel uit van de landelijke uitbreiding van de dierenspeciaalzaak. De komende vier jaar wordt het totale aantal vestigingen in Nederland uitgebreid van 175 naar 230. Volgens Bart Scheffer, operationeel directeur van Pets Place, is Deventer zeer geschikt als nieuwe locatie. “Ons concept Pets Place Boerenbond hebben we de laatste jaren al uitgerold op 65 plekken, waaronder recent in Enschede, Groningen en Zutphen. Dat is ons en de klanten zeer goed bevallen. In Deventer was nog geen dierenspeciaalzaak van deze grootte. Dit is daarom een mooie kans voor Pets Place. We zijn trots op deze nieuwe locatie. Klanten vinden alles voor hun huisdieren en de tuin onder één dak.” 

Ledlampen en warmtepompen

Het nieuwe pand aan de Hannoverstraat 4 is bovendien duurzaam gebouwd. “Duurzaamheid speelde een belangrijke rol bij de bouw van de winkel”, zegt Scheffer. “Er komen onder meer 300 zonnepanelen op het dak te liggen, in de winkel hangen ledlampen en we maken gebruik van warmtepompen. Dit past helemaal in ons actieve duurzaamheidsbeleid.”

De nieuwe winkel in Deventer opende de deuren op woensdag 14 september. Op zaterdag 17 en zondag 18 september werd de opening feestelijk gevierd. “Er stond afgelopen weekend onder andere een ballenbak voor honden in de winkel”, zegt vestigingsmanager Kim Zwiers. “Tussen de ballen zaten snacks verstopt voor de honden. Verder konden honden meedoen aan een koekhapwedstrijd. We organiseerden ook nog een proeverij voor honden en een professionele fotograaf kwam foto’s maken van de huisdieren, die de baasjes mee naar huis mochten nemen.”

In de vestiging in Deventer is ook de Pets Place Boutique te vinden. Er worden luxe artikelen verkocht, zoals tuigjes met diamanten, chique riemen en tassen en elegante design hondenkleding.

Dogwash

In de nieuwe winkel is veel aandacht voor natuurlijke voeding, waar speciale schappen voor zijn ingericht. Het voedingsassortiment is zeer divers. Van katten, kippen, paarden tot geiten; voor vrijwel alle dieren is er voeding. Ook is er een knaagdierenhuis, en kan men er terecht voor de aanschaf van aquariumvissen en verschillende vogels.

Bij de nieuwe Pets Place Boerenbond in Deventer kunnen klanten ook terecht voor aanvullende diensten en advies bij deskundig personeel. Zo kan iedere hondeneigenaar zijn hond komen wassen in de dogwash. “Daarnaast bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun hond te laten trimmen, scheren of ontwollen in de trimsalon”, vertelt Zwiers. “We beschikken over een groot team medewerkers dat uitgebreid advies geeft over alles op het gebied van huisdieren en de tuin. Dit is een mooie kans om heel veel mensen in het oosten van het land te bedienen.”

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Meer artikelen