Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging
28 september 2022

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Sittard, 28 september 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place opent 28 september een nieuwe vestiging in Sittard. Met deze elfde Limburgse winkel versterkt de marktleider in dierenspeciaalzaken zijn positie in deze provincie. De komende jaren wordt het totaalaantal vestigingen van Pets Place uitgebreid van 176 naar 230.

Nieuwe winkel bedient ook Belgische en Duitse dierenliefhebbers

De opening van de winkel aan de Bergerweg 51 is onderdeel van de landelijke uitbreiding van Pets Place. Vanwege de ligging verwacht operationeel manager John Cromsigt ook veel klandizie vanuit België en Duitsland. “Sittard is eenvoudig aan te reizen voor mensen uit onze buurlanden. Tijdens de coronapandemie hebben we gemerkt dat veel Belgische en Duitse dierenliefhebbers naar Nederland kwamen, omdat hier de winkels nog open waren.” 

Pets-Place-Sittard

‘Perfecte aanvulling’

Uitbreiding naar Sittard stond hoog op het verlanglijstje van Pets Place. “Sittard-Geleen behoort tot de grotere gemeenten van Limburg. Deze locatie is een perfecte aanvulling op onze andere vestigingen in de provincie. Daar komt bij de winkel zeer goed bereikbaar is en ruime parkeergelegenheid heeft”, aldus Cromsigt.

Pets Place Sittard is gevestigd op het bedrijventerrein BedrijvenStad Fortuna. Het pand heeft een oppervlakte van ruim 1000 vierkante meter. Dat biedt veel mogelijkheden, volgens Cromsigt. “We kunnen ons hele assortiment in de winkel kwijt. Vanwege de sterk toenemende vraag naar voeding zonder kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen bieden we een breed scala aan natuurlijke voeding voor huisdieren. . Met onze grotere winkels sluiten we aan bij de wensen van onze klanten, die het fijn vinden veel keus te hebben.”

Hondenspeelplein

De winkel in Sittard opent de deuren op woensdag 28 september. In het weekend van 1 en 2 oktober staan er verschillende activiteiten gepland om de opening te vieren. “Er is onder meer een hondenspeelplein, een ballenbak voor honden waarin snacks verstopt zitten en een proeverij voor honden”, somt Cromsigt op. “Ook komt er een hondengedragsdeskundige langs die gratis inzicht kan geven in het gedrag van de beestjes. Verder is er een mandzitwedstrijd waarbij de hond die het langst blijft zitten een prijs wint.”

In Sittard is ook een knaagdierenhuis en kunnen klanten terecht voor de aanschaf van verschillende vogels. Ook zijn er aquariumvissen te koop. Cromsigt: “We vullen komend weekend een aquarium met speeltjes. Klanten kunnen raden hoeveel speeltjes er in het aquarium zitten. De winnaar krijgt een prijs.” 

Pets-Place-Sittard.
Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Lees meer
Vogel eten

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Lees meer
Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Lees meer
Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Lees meer
Vets Place

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Nieuwsarchief

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Deventer

Pets Place heeft in Deventer met maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte zijn grootste vestiging tot nu toe geopend.

Grootste Amsterdamse Pets Place-winkel opent aan Gelderlandplein

Pets Place Amsterdam Gelderlandplein vierde zijn feestelijke opening in de wijk Buitenveldert op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Twee derde van de huisdieren mag dit jaar mee op vakantie

Twee derde van de huisdieren mag in 2022 mee op vakantie. Dat is 21 procent meer dan vóór corona, blijkt uit cijfers van Pets Place.

Platform Bazoeki matchmaker tussen pups en nieuwe baasjes

Een checklist laat zien of je geschikt bent als hondeneigenaar Amsterdam, 11 juli – Kennisplatform Bazoeki heeft een checklist in het…

Meer artikelen