19 mei 2022

Pets Place opent nieuwe grote vestiging in hartje Hilversum

Hilversum, 18 mei 2022 – Pets Place viert vandaag de opening van zijn nieuwste vestiging in Hilversum midden in het centrum van de stad. De winkel heeft een oppervlakte van maar liefst 1000 vierkante meter en behoort daarmee tot een van de grotere Pets Place filialen van Nederland. Mede door het sluiten van een Pets Place winkel elders in Hilversum wordt er deze maand een nieuwe vestiging geopend.

Feestelijke opening met mandzitwedstrijd en insectenproeverij

Het nieuwe filiaal van de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland bevindt zich in het overdekte winkelcentrum Hilvertshof. In de regio Hilversum blijkt veel vraag naar dierbenodigdheden. “Wij gaan ons uiterste best doen om alle baasjes uit de omgeving zo goed mogelijk te voorzien in hun behoefte. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken, aangezien we de ruimte hebben om veel verschillende producten aan te bieden”, vertelt bedrijfsleider Jelle Zuidervaart. De opening in Hilversum maakt deel uit van de landelijke uitbreiding van Pets Place. De komende vier jaar wordt het totaal aantal vestigingen in Nederland uitgebreid van 175 naar 230.

Hondenbuffet met insectenvoeding
Ter gelegenheid van de opening krijgen baasjes op woensdag 18 mei een hapje en een drankje aangeboden en eventueel meereizende huisdieren ontvangen een gratis snack. Ook krijgt iedere klant korting op een artikel naar keuze. “Het blijft niet bij een openingsdag, want ook het hele weekend staat in het teken van de opening”, vertelt Zuidervaart. Op zaterdag kunnen baasjes hun trouwe viervoeters laten proeven van hondenvoer op basis van insectenproteïne. “Dat is een populair en milieuvriendelijker alternatief voor voeding op basis van vlees. Wie dat een keer wil proberen raad ik aan langs te komen op onze proeverij”, aldus de bedrijfsleider. Verder is er zaterdag een gedragsdeskundige aanwezig die vragen van baasjes over hun huisdier kan beantwoorden.

Op zondag 22 mei is er een mandzitwedstrijd voor honden. “De hond die het langst in een mand blijft zitten, krijgt de mand cadeau. Naast de kans op een mooie prijs, is het vooral een hele leuke en gezellige activiteit. Iedereen hoopt natuurlijk dat zijn eigen hond lang blijft zitten, maar in de praktijk valt dit nog wel eens tegen”, grapt Zuidervaart. “Daarnaast is er een dierenfotograaf aanwezig én komen alle huisdieren in aanmerking voor een echte penning mét de naam van hun huisdier erop.”

Luxe dierenboutique
Wat de vestiging in Hilversum bijzonder maakt is de opening van het nieuwe concept Pets Place Boutique. “Dit wordt echt een pronkstuk van onze winkel. Eigenlijk moet je je voorstellen dat hier vooral luxe artikelen worden aangeboden, zoals halsbanden, riemen, maar ook manden en kussens. Vaak matchen deze producten goed met het interieur van mensen, waardoor deze producten erg in de smaak vallen”, vertelt Zuidervaart. De dierenwinkel midden in ’t Gooi verkoopt ook levende have, dat wil zeggen dat er knaagdieren én vissen verkocht worden.

Ook het aanbod aan natuurlijke voeding voor honden, katten en knaagdieren is groot. Voor katten heeft de winkel vijf meter natuurlijke voeding en voor honden zelfs acht meter. “Die trend met meer natuurlijke voeding zetten we volledig door. Want de vraag hiernaar is groot. We merken dat mensen niet alleen kritischer worden op wat ze zelf binnenkrijgen, maar ook op het voer voor hun viervoeter. De hond of kat wordt echt als onderdeel van het gezin gezien”, legt Zuidervaart uit. Qua personeel is de vestiging in Hilversum bijna compleet. Ze zijn alleen nog op zoek naar hulpkrachten voor in het weekend.

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Meer artikelen