17 maart 2022

Pets Place volledig vernieuwd met meer winkelruimte in Hoogerheide

Hoogerheide, 17 maart 2022 – Na een intensieve verbouwing heeft dierenspeciaalzaak Pets Place Hoogerheide weer de deuren van zijn winkel geopend.

De vernieuwde dierenwinkel heeft een ruimer assortiment om het winkelplezier te verbeteren voor een groeiend aantal dierenbezitters uit Vlaanderen en de omgeving van Woensdrecht. De heropening wordt op zaterdag 19 maart uitgebreid gevierd.

Toename Nederlandse en Vlaamse baasjes maakt groei mogelijk

De vestiging aan de Antwerpsestraatweg heeft de afgelopen maand een flinke opfrisbeurt gekregen. Zo verdween het systeemplafond en is de winkel opnieuw ingedeeld waardoor er zo’n 200 vierkante meter aan extra ruimte beschikbaar is voor onder meer dierenvoer, krabpalen en potgrond. Operationeel manager Yvo Stoop zag de vestiging in Hoogerheide behoorlijk veranderen. “Ten goede”, vindt hij. “De winkel ziet er nu stijlvol en industrieel uit, met veel meer ruimte.”

Hondenballenbak
Om baasjes in de omgeving welkom te heten, organiseert de dierenspeciaalzaak een feestelijk openingsweekend. De bedrijfsleider van de West-Brabantse winkel kijkt erg uit naar het feestelijke programma van zaterdag. Op die dag staat er een ballenbak voor de deur waar honden lekker in kunnen spelen. Daarnaast is er ook een diervoedingproeverij en krijgen klanten, naast korting, een plantje mee naar huis. Helemaal bijzonder volgens de bedrijfsleider is dierenfotograaf Sandra Groenescheij uit Klundert, die dan huisdierportretten komt maken.

Ook kunnen baasjes zaterdag kennismaken met Eveline Huis, oprichter van huisdier-hulpverlener Animal Inn, uit het nabijgelegen Ossendrecht. Deze organisatie zet zich onder meer in voor baasjes die niet in staat zijn om hun huisdier zelf naar de dierenarts te brengen, bijvoorbeeld omdat ze geen vervoer hebben of slecht ter been zijn.

Aanbod verdubbeld
De metamorfose van de winkel is onderdeel van de landelijke uitrol van de nieuwe stijl van Pets Place, wat inhoudt dat de bestaande winkels worden vergroot en dat er naast dierenbenodigdheden ook aanvullende diensten worden aangeboden. Volgens Stoop is de vernieuwde winkel beter in staat om het groeiende aandeel buitenlandse klanten te helpen: “Ik schat dat ongeveer een derde van de klanten van deze vestiging van over de Nederlands-Belgische grens komt. Vermoedelijk vanwege ons ruime assortiment en klantvriendelijkheid. Met ruime parkeergelegenheid, 1100 vierkante meter aan winkelruimte, nagelknipservice voor knaagdieren en uitgebreid advies van onze deskundigen, mogen we echt trots zijn op wat we hier te bieden hebben.”

De producten in de vernieuwde winkel zijn door de nieuwe indeling ook beter vindbaar door de verschillende ‘werelden’ hond, paard, knaagdier, vogel, kat en tuin. Het tuinassortiment hoort bij het assortiment van tuinwinkel Boerenbond, dat samen met Pets Place onder een dak zit. Het aanbod dierenvoeding is bovendien bijna verdubbeld. Zo heeft de vestiging in Hoogerheide naast een groter aanbod van vers ingevroren honden- en kattenvoeding ook diepvries visvoer in het assortiment opgenomen. “In plaats van één vriesmeubel heeft deze vestiging nu zes meter meer vriesruimte”, ligt Stoop toe. “Verse voeding is momenteel erg populair. We merken dat mensen steeds kritischer worden op het voer voor hun beestje.”

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Meer artikelen