Samen met Max en Luna in de hondentaxi naar winkelopening
26 juni 2021

Samen met Max en Luna in de hondentaxi naar winkelopening

Amsterdam, 26 juni 2021 – Op zaterdag 26 juni kunnen honden de hele middag een ritje maken met hun baasje in een speciale hondentaxi die door Amsterdam-West rijdt. Aanleiding voor de riksja-tocht is de feestelijke opening van de nieuwste winkel van Pets Place aan de Kinkerstraat. Aangekomen op deze bestemming worden de honden compleet in de watten gelegd.

Pets Place opent deuren van achtste winkel in regio Amsterdam

De nieuwe winkel is met zijn 450 vierkante meter de grootste vestiging van Amsterdam. Met de achtste winkel in de regio vergroot de marktleider in dierenspeciaalzaken zijn positie rondom de hoofdstad. Nathalie van Leeuwen, clustermanager van Pets Place in de regio Amsterdam en Muiden vertelt: “De winkel heeft door zijn grootte een uitgebreid assortiment met extra veel aandacht voor de kleinere huisdieren. Omdat veel mensen in de stad op een beperkt oppervlak wonen, zijn ook de dieren wat kleiner. We merken hier dan ook vooral veel vraag naar aquariabenodigdheden en producten voor knaagdier, kat en de kleine hond.”  

Feestelijke opening

Van Leeuwen is blij dat de versoepelingen het toelaten om de opening op feestelijke wijze te vieren. “We pakken het daarom ook groots aan.” Vanaf twee opstappunten in Amsterdam-West, het Bellamyplein en Nicolaas Beetsplantsoen, kunnen baasjes zich samen met hun hond per riksja laten vervoeren naar de winkel aan de Kinkerstraat.

Daar staat de hele dag in het teken van deze dieren: ze krijgen een proeverij van hondenvoer, worden in de watten gelegd door de trimmer die ze een gratis wasbeurt geeft en kunnen zich uitleven in een ballenbak. Aan het eind van de dag gaan ze de deur weer uit met een goodiebag vol lekkernijen. 

Landelijke uitrol

Met vijf vestigingen is Amsterdam de stad met de meeste Pets Place-winkels van Nederland. De opening van de nieuwe dierenwinkel is onderdeel van de landelijke uitbreiding van de marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken. Ard Malenstein, CEO van IJsvogel Retail waar Pets Place onder valt, legt uit: “De komende vier jaar willen we flink gaan uitbreiden door bestaande winkels te vergroten en nieuwe winkels te openen.” 

De winkel is volledig ingericht in de nieuwe stijl van Pets Place, waarin naast benodigdheden voor dieren ook aanvullende diensten worden aangeboden en mensen terecht kunnen voor advies. “Ons twaalfkoppige team beschikt over uiteenlopende specialismes van paard tot knaagdier. Zo hebben we alle kennis in huis”, aldus clustermanager van Leeuwen. Ook kunnen baasjes voortaan terecht in de aparte salon waar een trimmer de vacht van hun hond kan knippen en de nageltjes bijpunt. 

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Lees meer
Vogel eten

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Lees meer
Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Lees meer
Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Lees meer
Vets Place

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Nieuwsarchief

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Deventer

Pets Place heeft in Deventer met maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte zijn grootste vestiging tot nu toe geopend.

Grootste Amsterdamse Pets Place-winkel opent aan Gelderlandplein

Pets Place Amsterdam Gelderlandplein vierde zijn feestelijke opening in de wijk Buitenveldert op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Twee derde van de huisdieren mag dit jaar mee op vakantie

Twee derde van de huisdieren mag in 2022 mee op vakantie. Dat is 21 procent meer dan vóór corona, blijkt uit cijfers van Pets Place.

Meer artikelen