top of page

Cartoonist tekent Amsterdamse huisdieren bij opening Pets Place


Hoofdstad krijgt vijfde dierenspeciaalzaak met ruim assortiment


Amsterdam, 17 maart 2022 – Pets Place viert zaterdag 19 en zondag 20 maart op feestelijke wijze de opening van zijn nieuwste dierenwinkel aan de Pijnackerstraat in Amsterdam. Baasjes kunnen dat weekend persoonlijke dierportretten laten maken door een cartoonist en hun trouwe viervoeters laten deelnemen aan een mandzitwedstrijd en een puzzelparcours.


De marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken viert de opening van zijn vijfde winkel in Amsterdam met een zogenoemde ‘openingspawty’. Honden kunnen er deelnemen aan een heus breinplein, een soort rotonde met schuifpuzzels en denkspelletjes. Het is een idee van Leonieke Hultzer, bedrijfsleider van de nieuwe vestiging in de Pijp. “Dierenspeeltjes met een intellectuele uitdaging zijn momenteel zeer in trek, zowel bij honden en katten als bij knaagdieren en vogels. Ik vind het belangrijk om daar als grootste dierenspeciaalzaak van Nederland op in te spelen”, vertelt Hultzer. “Natuurlijk worden de honden na afloop beloond met een lekkere snack.”

Liefde vereeuwigen

Toch is Hultzers favoriete onderdeel de kraam van illustrator en cartoonist Meinder Buynink, die zaterdagmiddag dieren portretteert. “Wie een foto van zijn huisdier meeneemt voor de cartoonist, heeft daarna voor altijd iets unieks om thuis aan de muur te hangen”, vertelt Hultzer, die al eerder met de kunstenaar samenwerkte. Buynink, zelf een groot dierenliefhebber: “Een foto van je huisdier hebben de meeste mensen wel en is niet meer zo speciaal. Maar een tekening is dat wel. Op deze manier kunnen baasjes hun liefde voor hun beestje vereeuwigen met een leuke tekening die ter plekke wordt geschetst.”

Klanten kunnen tijdens het openingsweekend ook terecht bij een gedragsdeskundige voor honden, die op zaterdag 18 maart de winkel bezoekt. De mandzitwedstrijd voor honden, waarbij het de bedoeling is dat de viervoeters zo lang mogelijk blijven zitten, wordt op zondag georganiseerd. Verder zijn er het hele weekend verschillende kortingsacties en kunnen honden lekker smikkelen van een diervoeding proeverij.

Voeding op insectenbasis

De nieuwe winkel, gevestigd tegenover de Vredeskerk, heeft het karakter van een middelgrote speciaalzaak met een ruim assortiment. De totale oppervlakte van de winkel is bijna 600 vierkante meter, wat ruimte geeft voor een vriesvak met een totale lengte van zes meter. Hierin vinden dierenbezitters vers ingevroren diervoeding voor honden, katten en vissen. Opvallend binnen het reguliere assortiment is de lijn voeding op basis van insecten. “Dat is een populair en milieuvriendelijker alternatief voor voeding op basis van vlees”, legt Hultzer uit. “Wie dat een keer wil proberen raad ik aan langs te komen op onze proeverij voor huisdieren. Dat kan zondag de hele middag.”

De opening van de vijfde Amsterdamse vestiging is onderdeel van de landelijke uitrol van de nieuwe stijl van Pets Place. Dit betekent dat baasjes naast benodigdheden voor hun huisdier hier ook terecht kunnen voor aanvullende diensten en advies bij deskundig personeel. Zo heeft Pets Place Pijnackerstraat een Dogwash-service. Hultzer: “We beschikken over een groot team medewerkers dat uitgebreid advies kan geven over uiteenlopende huisdierkwesties. Ik ben blij met de nieuwe winkel. Die is heel compleet, maar wel overzichtelijk. Het heeft zelfs iets weg van een ouderwets gezellige buurtwinkel, precies wat bij de omgeving past.”


Recente berichten
Archief
Zoek op tags
bottom of page