Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent
11 mei 2023

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Ede, 11 mei 2023 – Baasjes van onder meer honden, katten en konijnen geven hun huisdieren steeds vaker vitamines en mineralen als aanvulling op de gebruikelijke voeding. Dat blijkt uit omzetcijfers van Pets Place dat vorig jaar voor ruim één miljoen euro aan supplementen voor huisdieren verkocht. Met een groei van twintig procent is deze productcategorie in 2022 zelfs een van de snelst groeiende bij de marktleider in dierenspeciaalzaken.

Pets Place verkoopt voor 1 miljoen aan vitaminen en mineralen

Paraveterinair Dieke van Triest van Pets Place verklaart: “Net als bij mensen hebben sommige huisdieren ook extra vitamines en mineralen nodig. Grote en zware honden krijgen bijvoorbeeld sneller gewrichtsproblemen. Een supplement kan dan helpen dit tegen te gaan. Van katten weten we dat negen op de tien beestjes van twaalf jaar of ouder kampt met artrose. Dan zijn supplementen als glucosamine en chondroïtine handig, want deze helpen de gewrichten soepel te houden en remmen de afbraak van kraakbeen af.”

Vitamine C noodzakelijk voor cavia’s

Supplementen voor huisdieren zijn er in allerlei soorten en maten, van tabletten tot oliën. Maar wanneer geef je je hond, paard of kat nou een extra dosis vitaminen? “Dat ligt aan het dier en aan de situatie”, zegt Van Triest. “Voor cavia’s is het noodzakelijk om dagelijks vitamine C aan de voeding toe te voegen omdat zij dit niet zelf aanmaken. Calcium is een veelgebruikt supplement voor kippen, zodat ze sterke eischalen kunnen maken. Voor een glanzende en gezonde vacht van je hond kun je zalmolie toevoegen aan de brokken of natvoer.”

Ze vervolgt: “En zoals mensen bepaalde producten tot zich nemen voor een gezonde darmflora is er ook voor huisdieren probiotica beschikbaar. Belangrijk om te onthouden is dat supplementen een aanvulling zijn op de gebruikelijke voeding van een huisdier. Supplementen kunnen helpen klachten te voorkomen, maar het zijn geen wondermiddelen.”

Maaltijd op maat

Van Triest verwacht dat het aanbod van supplementen voor huisdieren de komende jaren nog verder toeneemt. “Huisdiereigenaren zijn veel bezig met de voeding van hun beestjes. Biologische en vegetarische voeding winnen aan populariteit bij hondeneigenaren. In de Verenigde Staten is het nu een trend om als baasje zelf de voederbak van je huisdier samen te stellen. Een soort maaltijd op maat. Vaak is dit een combinatie van droogvoer, natvoer én supplementen. We verwachten deze ontwikkeling binnenkort ook in Nederland te zien.”

De ontwikkeling dat baasjes meer aandacht besteden aan wat hun huisdieren eten ziet Pets Place ook terug in de gestegen populariteit van dierenvoeding. De verkoop van honden natvoer steeg afgelopen jaar met ruim twintig procent. Natvoer voor katten groeide in omzet zelfs met zo’n dertig procent. 

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Meer artikelen