Pets Place Enschede Zuid
8 december 2021

Winkelcentrum Enschede Zuid krijgt groter Pets Place-filiaal

Enschede, 8 december 2021 – Dierenspeciaalzaak Pets Place opent op woensdag 8 december de deuren van zijn nieuwe, grotere winkel in het winkelcentrum Enschede Zuid. De vorige winkel, tevens gevestigd in het winkelcentrum, was vanwege de toenemende vraag naar dierenartikelen uit zijn jasje gegroeid.

Dierenspeciaalzaak biedt klanten verdubbeling van assortiment

Het nieuwe Pets Place-filiaal in het winkelcentrum schuift twee deuren op ten opzichte van de vorige locatie. Vergeleken met de oude winkel heeft het nieuwe pand twee keer zoveel ruimte voor een uitgebreider assortiment. “We waren echt toe aan een grotere locatie en zochten al langer naar meer ruimte in het winkelcentrum. Gelukkig kwam deze plek nu beschikbaar”, vertelt Arjen Dik, clusterleider van de Pets Place-winkels in de regio Oost. De nieuwe locatie van de dierenspeciaalzaak is nu centraler gelegen en dichter bij de ingangen van het winkelcentrum.

Ballenbak en mandzitwedstrijd

De opening van de nieuwe winkel wordt door middel van verschillende acties gevierd en start met een heuse ‘openingpawty’ met een hapje en een drankje en andere activiteiten. “Er is bijvoorbeeld een kleurwedstrijd voor kinderen, een ballenbak voor honden en er worden cadeautjes verstopt in het winkelcentrum. Ook hebben we een rad van fortuin waarmee je een cadeautje kunt winnen voor je huisdier. Ook lopen medewerkers van Pets Place verkleed in hondenpakken rond en doen ze leuke denkspelletjes met de honden in het centrum”, aldus Dik.

Daarnaast wordt er voor het eerst een mandzitwedstrijd voor honden georganiseerd. “Het lijkt ons heel grappig om te zien welke hond het langst blijft liggen, in slaap valt of juist superongeduldig is. Natuurlijk is dit een wedstrijd met een knipoog”, zegt Dik.

Uitbreiding assortiment

De nieuwe winkel in Enschede is onderdeel van de landelijke uitrol van Pets Place nieuwe stijl, waarin naast benodigdheden voor dieren klanten terechtkunnen voor advies bij deskundig personeel. “We vinden het belangrijk dat we onze klanten een uitgebreid aanbod aan producten kunnen bieden. De verdubbeling van het winkeloppervlak geeft ons de mogelijkheid om een verdubbeling qua producten voor honden, katten en knagers aan te bieden. De kans is nu aannemelijker dat wij in huis hebben waar de klant naar op zoek is”, vertelt Dik.

Daarnaast heeft de winkel een uitgebreider assortiment natuurlijke dierenvoeding. “We merken dat mensen steeds kritischer worden op het voer voor hun huisdier”, aldus Dik. “We horen vaker van baasjes dat hun huisdier op een glutenvrij dieet zit of dat ze hun viervoeter vegetarische voeding geven.” Het aanbod van (natuurlijke) voeding voor honden, katten en knagers wordt met de komst van de nieuwe vestiging verdubbeld. Tevens is er in de winkel een groot knaagdierhuis aanwezig van vijftien vierkante meter waar veel rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoeftes van de dieren.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Lees meer
Vogel eten

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Lees meer
Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Lees meer
Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Nieuwsarchief

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Deventer

Pets Place heeft in Deventer met maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte zijn grootste vestiging tot nu toe geopend.

Grootste Amsterdamse Pets Place-winkel opent aan Gelderlandplein

Pets Place Amsterdam Gelderlandplein vierde zijn feestelijke opening in de wijk Buitenveldert op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Meer artikelen