Pets Place Gelderlandplein
13 september 2022

Grootste Amsterdamse Pets Place-winkel opent aan Gelderlandplein

Amsterdam, 13 september 2022 – Pets Place, marktleider in dierenspeciaalzaken, heeft zaterdag 10 en zondag 11 september feestelijk de opening gevierd van zijn nieuwste winkel op het Gelderlandplein in Amsterdam. Met 930 vierkante meter is dit de grootste vestiging van Pets Place in de hoofdstad. Bij de nieuwe locatie in de wijk Buitenveldert is het luxe assortiment van de onlangs gelanceerde Pets Place Boutique voor klanten beschikbaar.

In nieuwe vestiging is veel aandacht voor luxere producten

Toen de locatie op het Gelderlandplein vrijkwam hoefde Pets Place niet lang te denken om daar een nieuwe vestiging te openen, zegt Nathalie van Leeuwen, clustermanager van Pets Place in de regio Amsterdam en Noord-Holland. “De kans deed zich voor en die hebben we met beide handen aangegrepen”, aldus Van Leeuwen. “Het Gelderlandplein is een prachtig winkelcentrum op een fantastische locatie. Er zijn bovendien relatief weinig dierenwinkels in de omgeving. Dat biedt voor ons mogelijkheden om alle dierenliefhebbers in de buurt te helpen.”

Luxe producten

Mede vanwege de locatie in het chique Amsterdam-Zuid is in deze vestiging het nieuwe concept Pets Place Boutique te vinden. Dit betekent onder meer dat er luxe artikelen worden verkocht, zoals verzorgende shampoos, stijlvolle riemen en tassen en elegante hondenkleding. Bijzonder aan het assortiment op het Gelderlandplein is dat er handgemaakte halsbanden voor honden verkrijgbaar zijn, waarmee klanten bij aankoop een goed doel steunen. Ook is er een knaagdierenhuis en een aquarium waar vissen worden verkocht.

Het voedingsassortiment is eveneens aangepast aan de locatie. Er is veel ruimte voor natuurlijke voeding, biologische producten en insectenvoeding. “We spelen in op de behoeften van onze klanten”, zegt Van Leeuwen. “Amsterdamse consumenten worden kritischer op het voer van hun huisdieren. Ze willen voedsel met minder smaak- en geurstoffen, wat beter is voor het dier. Zo verkopen we onder meer luchtgedroogd vlees voor honden.” Het brede assortiment is voornamelijk gericht op honden en katten, maar er is ook voldoende aanbod voor eigenaren van knaagdieren, vogels en vissen.

Mandzitwedstrijd

De opening van de nieuwe winkel in Amsterdam werd feestelijk gevierd. Op zaterdag 10 september kwam een dierenfotograaf professionele foto’s van de huisdieren maken. Diezelfde dag werd ook een proeverij voor honden georganiseerd. Op zondag was er onder meer nog een mandzitwedstrijd voor honden, waarbij de hond die het langst blijft zitten de mand wint.

Qua personeel zoekt Pets Place Amsterdam Gelderlandplein nog naar zowel fulltime als parttime medewerkers. “Ik ben heel blij dat de winkel is geopend. Het biedt erg veel mogelijkheden. Het filiaal zit op een levendige locatie met veel aanloop. De ideale plek om te werken als dierenliefhebber”, besluit Van Leeuwen.

Pets Place Gelderlandplein
Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Meer artikelen