Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum
18 januari 2024

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Ede, 18 januari 2024 – De vraag naar opvang van oudere honden is de laatste jaren sterk toegenomen. Maar voor deze seniorhonden is vaak geen plek in asielen en het merendeel van de asielen voldoet niet aan de nieuwste faciliteiten als het gaat om dierenwelzijn. Daarom bouwt de Koninklijke Hondenbescherming een nieuw hondenopvangcentrum in het Twentse Den Ham. Voor de financiering is de Hondenbescherming deels afhankelijk van giften. Pets Place en Prins Petfoods organiseerden daarom een donatiecampagne, waarmee € 6075 is opgehaald.

Campagne Pets Place en Prins Petfoods levert € 6075 op

“Het bedrag helpt ons bij de inrichting van de hondenverblijven en speelruimtes en bij de medische kosten van de honden in de opvang”, zegt Daphne Groenendijk, directeur van de Koninklijke Hondenbescherming. “We zijn erg blij met initiatieven zoals die van Pets Place en Prins Petfoods. Dat helpt in de realisatie van onze droom: het meest innovatieve hondenopvangcentrum in Europa neerzetten.”

Behoefte van seniorhond centraal

De nieuwe opvangplek in Den Ham wordt gebouwd op basis van de nieuwste onderzoeken en ervaringen in andere landen op het gebied van dierenwelzijn. De inrichting verschilt nogal met die van traditionele asielen, legt Groenendijk uit. “Een van onze kerntaken is de opvang van oudere en kwetsbare honden. Honden vanaf ongeveer 10 jaar blijven vaker dan jongere honden achter in het asiel. Om deze seniorhonden een zo goed mogelijk leven te bieden, heeft in ons nieuwe opvangcentrum elk dier zijn eigen kamer en buitenruimte. Maar als een hond liever met een maatje of meerdere honden is, dan kan dat ook. Het centrum is zo ontworpen dat seniorhonden zo min mogelijk stress ervaren. De behoefte van de seniorhond staat centraal en per dier bekijken we wat de beste aanpak is.”

Nieuwe standaard voor hondenwelzijn

Volgens Marlou Mulders van Prins Petfoods komt de donatie op een goede plek terecht. “Het welzijn van dieren staat bij ons bovenaan. Oudere honden hebben speciale zorg en aandacht nodig. Seniorvoeding kan honden helpen gezonder ouder te worden omdat het bijvoorbeeld zorgt voor een goede vertering en het ondersteunen van de gewrichten en de organen.”

Volgens Groenendijk is het nieuwe opvangcentrum voor de zomer gereed voor gebruik. “We zijn een eind op weg met de bouw en kunnen niet wachten tot het klaar is, want de vraag naar opvang van seniorhonden is groot. Op alle gebieden werken we toe naar een nieuwe standaard die het hondenwelzijn aanzienlijk verbetert.”

Over Prins Petfoods

Prins Petfoods is gespecialiseerd in 100% natuurlijke voedingen voor honden en katten. Als familiebedrijf staat Prins al zestig jaar voor Nederlandse kwaliteitsproducten die onder meer te vinden zijn bij Pets Place. Gezondheid en dierenwelzijn gaan voor alles.

Over de Koninklijke Hondenbescherming

De Koninklijke Hondenbescherming zet zich al meer dan 100 jaar in voor een beter welzijn van honden. Zo strijdt de organisatie tegen mishandeling en verwaarlozing van honden door mensen voor te lichten, te zorgen voor goede wet- en regelgeving, wetenschappelijk onderzoek te doen en oudere honden op een hondvriendelijke manier op te vangen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een innovatief hondenopvangcentrum in Twente. Hiermee wil de organisatie de standaard van opvang van honden in Nederland aanzienlijk verbeteren.

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Lees meer
Vogel eten

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Nieuwsarchief

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Meer artikelen