Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place
4 maart 2024

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Den Haag, 4 maart 2024 – Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen. De ruim 5000 vierkante meter tellende winkel wordt het 170e filiaal van Pets Place in Nederland en het zesde in de regio Den Haag. Bij Hofstede Dier & Tuin werken achttien mensen, die allemaal overgaan en in dienst komen bij Pets Place.

John Hofstede: ‘Familiebedrijven met een passie voor dier en tuin’

“Hofstede Dier & Tuin is een begrip in Den Haag en omstreken”, zegt Ard Malenstein, algemeen directeur van IJsvogel Retail, het moederbedrijf van Pets Place. “Al tientallen jaren komen dier- en tuinliefhebbers uit de regio naar de winkel. Het is een mooie aanvulling op de Pets Place-filialen die we al hebben in Den Haag. Bovendien is Hofstede Dier & Tuin een familiebedrijf, net zoals Pets Place Boerenbond.” Pets Place neemt alle activiteiten over van Hofstede Dier & Tuin.

Veel overeenkomsten

Hofstede Dier & Tuin werd in 1958 opgericht door Gerda en Aad Hofstede. Het echtpaar leverde destijds kippen en kippenvoer aan bewoners van Voorburg en omstreken. Later werden duiven en andere vogels verkocht, evenals cavia’s en konijnen. In de loop der jaren breidde dit steeds verder uit en werden ook planten en dierbenodigdheden aan het assortiment toegevoegd.

In 1992 namen zoons John en Frans de winkel over en verhuisde Hofstede Dier & Tuin naar de huidige locatie tussen Voorburg en Leidschendam. “We hebben samen ruim dertig jaar met heel veel plezier gewerkt, maar er is geen opvolging vanuit de familie”, zegt John Hofstede. “Daarom werd het tijd de winkel te verkopen. Pets Place past gevoelsmatig heel goed bij ons. We zijn beide familiebedrijven met een passie voor dieren en tuinieren. Daarnaast hebben onze formules, assortiment en klanten veel overeenkomsten.“

Basis om op voort te borduren

Hofstede Dier & Tuin heeft een zeer uitgebreid assortiment voor dieren- en tuinliefhebbers. Er is onder andere een grote aquariumafdeling, net als afdelingen voor hengelsport en paardensport. Daarnaast is er een dierenkliniek in het pand aanwezig. Het tuincentrum heeft een grote collectie planten en bloemen en alle benodigdheden voor in de tuin.

De winkel aan het Schrepelpad 6 in Den Haag wordt het 63e filiaal van Pets Place met een uitgebreid tuinassortiment. “Voorlopig blijft de winkel er hetzelfde uitzien”, aldus Malenstein. “Er staat een uitstekende basis waar we op kunnen voortborduren. Op termijn kijken we welke onderdelen van de Pets Place-formule we kunnen toevoegen. We zijn trots op deze mooie aanvulling voor ons bedrijf.”

Lees meer
Pets Place opent deze zomer eerste flagshipstore in The Wall

Pets Place opent deze zomer eerste flagshipstore in The Wall

Pets Place opent een flagshipstore in The Wall in Utrecht. In de nieuwe winkel van 2100 vierkante meter wordt extra ingezet op beleving.

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Meer artikelen