Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten
22 juni 2023

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Ede, 22 juni 2023 – De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli aanstaande samenwerken. De drie partijen slaan de handen ineen om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren en de naamsbekendheid van de Koninklijke Hondenbescherming te vergroten. Pets Place, Prins en de Koninklijke Hondenbescherming tekenden op 21 juni een meerjarige samenwerkingsovereenkomst op het hoofdkantoor van Pets Place in Ede.

Drie partijen willen welzijn van honden in Nederland verbeteren

In Nederland wonen bijna twee miljoen honden. Ze maken deel uit van gezinnen, bieden hulp in bepaalde sectoren en helpen individuen waardoor zij kunnen meedoen aan de maatschappij. Maar de rechten van de hond staan soms onder druk, volgens Daphne Groenendijk, directeur van de Koninklijke Hondenbescherming. “We geloven dat samenleven tussen mens en hond beter kan en moet. Kennis over de juiste zorg, begeleiding en voeding is essentieel om frustratie bij de dieren te voorkomen. Als er meer rekening wordt gehouden met de behoeften van honden kunnen we ongelukken zoals bijtincidenten en dierenmishandeling sneller voorkomen. Dit is ons eerste grote ‘zakelijke’ samenwerkingsverband sinds we in 2022 onze rechtsvorm hebben gewijzigd van vereniging naar stichting. Door de krachten te bundelen met Pets Place en Prins Petfoods laten we zien dat het menens is.”

Positieve effecten op de mens

Als marktleider in dierenspeciaalzaken zet Pets Place zich al jaren in voor het welzijn van alle dieren. Toen Pets Place-directeur Ard Malenstein in gesprek raakte met de Koninklijke Hondenbescherming was meteen duidelijk dat de organisaties veel overeenkomsten hadden. “Onze missie en waarden sluiten op elkaar aan”, zegt Malenstein. “Dat geldt ook voor Prins Petfoods, waar we al jaren mee samenwerken. Met z’n drieën gaan we de doelstellingen van de Koninklijke Hondenbescherming beter voor het voetlicht brengen, met als belangrijkste streven het welzijn van alle honden verbeteren.”

Prins Petfoods organiseert via Edupet, het kenniscentrum van het Veenendaalse familiebedrijf, cursussen en congressen voor een beter dierenwelzijn. De kennis en kunde die al in huis is wordt in de samenwerking gebruikt voor hondeneducatie. “Een hond heeft veel positieve effecten op de mens”, aldus Marlou Mulders, commercieel directeur bij Prins. “Wij willen huisdierbezitters hier nog beter over informeren en adviseren. Daarnaast gaan we nog meer naar voren brengen op welke manier verantwoord hondenbezit bijdraagt aan een betere samenleving.”

Honden op de werkvloer

De komende jaren gaan Pets Place, Prins en de Koninklijke Hondenbescherming diverse initiatieven opzetten om de gestelde doelen te behalen. “We trekken onder meer gezamenlijk op in de jaarlijkse vuurwerkcampagne van de Hondenbescherming”, zegt Malenstein. “Ongeveer twee derde van de honden in Nederland is bang voor vuurwerk. Daarom gaan we nu samen pleiten voor vuurwerkvrije zones, daadkrachtige handhaving en uiteindelijk een permanent verbod op consumentenvuurwerk.” Een ander belangrijk element van de samenwerking is een grootschalig onderzoek naar de positieve invloed van honden op de werkvloer. Mulders: “We gaan werkgevers inlichten over de voordelen van huisdieren meenemen naar je werk. Uiteindelijk willen we een hondenetiquette opstellen voor hoe om te gaan met honden op kantoor.”

Welzijn honden verbeteren

Volgens Groenendijk is de samenwerking geslaagd als het welzijn van honden is verbeterd en meer hondeneigenaren weten wat verantwoord hondenbezit inhoudt. “We zijn vanzelfsprekend erg blij met de financiële bijdragen die we van Pets Place en Prins Petfoods ontvangen. Maar ik ben misschien nog wel enthousiaster over de andere manieren waarop we gaan samenwerken. Met elkaar willen we bereiken dat honden nog gelukkiger en gezonder worden en dat baasjes goed weten wat een hond écht nodig heeft.”

Over Prins Petfoods & Edupet

Prins Petfoods is gespecialiseerd in 100% natuurlijke voedingen voor honden en katten. Als familiebedrijf staat Prins al zestig jaar voor Nederlandse kwaliteitsproducten die onder meer te vinden zijn bij Pets Place. Gezondheid en dierenwelzijn gaan voor alles. Prins heeft eigen voedingsdeskundigen, dierenartsen, opleidingen en een bezoekerscentrum. Dierenwelzijn begint met educatie. Daarom organiseert Edupet opleidingen, cursussen en congressen voor professionals en liefhebbers in de dierenbranche. Over honden, katten, konijnen en herpeten. Om dierenwelzijn naar een hoger niveau te brengen, maakt Edupet een verbinding tussen mens en dier door het leveren van praktijkgerichte, betrouwbare en hoogwaardige kennis.

Over de Koninklijke Hondenbescherming

De Koninklijke Hondenbescherming zet zich al meer dan 100 jaar in voor een beter welzijn van honden. Zo strijdt de organisatie tegen mishandeling en verwaarlozing van honden door mensen voor te lichten, te zorgen voor goede wet- en regelgeving, wetenschappelijk onderzoek te doen en oudere honden op een hondvriendelijke manier op te vangen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een innovatief hondenopvangcentrum in Twente. Hiermee wil de organisatie de standaard van opvang van honden in Nederland aanzienlijk verbeteren.

Lees meer
Pets Place opent deze zomer eerste flagshipstore in The Wall

Pets Place opent deze zomer eerste flagshipstore in The Wall

Pets Place opent een flagshipstore in The Wall in Utrecht. In de nieuwe winkel van 2100 vierkante meter wordt extra ingezet op beleving.

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Pets Place gaat samenwerken met Floris Göbel. Samen willen ze kinderen & ouders laten zien welke effecten het hebben van een huisdier heeft.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Meer artikelen