Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel
6 maart 2024

Pets Place gaat samenwerken met dierenexpert Floris Göbel

Ede, 6 maart 2024 – Dat het heerlijk is om met de poes op schoot voor de tv te zitten en om te stoeien met de hond in tuin weet elke huisdierenbezitter. Maar dat huisdieren ook daadwerkelijk positieve invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen is minder bekend. Om dat onder de aandacht te brengen gaat Pets Place samenwerken met natuur- en dierenexpert Floris Göbel. De marktleider in dierenspeciaalzaken en Göbel willen voornamelijk kinderen en hun ouders laten zien wat voor positieve korte- en langetermijneffecten het hebben van een huisdier oplevert.

Focus op positieve gezondheidseffecten van huisdier op de mens

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die zijn opgegroeid met een huisdier aan hun zijde meer zelfvertrouwen, empathie en verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen. “Daarom vinden we het belangrijk zowel kinderen als hun ouders bewust te maken van deze positieve effecten”, licht Pets Place-directeur Ard Malenstein de nieuwe samenwerking toe. “En vice versa uiteraard. Floris is de ideale samenwerkingspartner, omdat hij een enorm grote liefde heeft voor dieren en de natuur. Via sociale media bereikt hij een brede groep mensen, waaronder veel kinderen en jongeren. Zij leren via zijn video’s van alles over de natuur en de omgang met dieren.”

“Vanaf het moment dat ik kan lopen, ben al ik al met dieren bezig” – Floris Göbel

Veel geleerd van dieren

Onderdeel van de samenwerking tussen Pets Place en Göbel is onder meer dat de dierenliefhebber via sociale media onder de aandacht gaat brengen wat de positieve impact van een dier op kinderen is. Hij deelt daar bijvoorbeeld tips over hoe je dieren kunt helpen.

“Vanaf het moment dat ik kan lopen, ben al ik al met dieren bezig”, aldus Göbel. “Mijn ouders steunden mij hier ook in. Er stonden in mijn slaapkamer terraria vol met baardagamen en luidpaargekko’s. Daarnaast hadden we een varken in huis en een gans. Het was dus een beestenboel bij ons thuis en daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Ik wil alle kinderen ook laten zien hoe leuk het is met dieren om te gaan. Dankzij de samenwerking met Pets Place kunnen we door heel Nederland mensen zowel on- als offline informeren over alle positieve effecten van het hebben van huisdieren.”

Lees meer
Pets Place opent deze zomer eerste flagshipstore in The Wall

Pets Place opent deze zomer eerste flagshipstore in The Wall

Pets Place opent een flagshipstore in The Wall in Utrecht. In de nieuwe winkel van 2100 vierkante meter wordt extra ingezet op beleving.

Lees meer
Header_ijsvogelblog

Nationale Collegadag bij IJsvogel Retail!

Op 4 april is het Nationale Collegadag. Je baan is een plek waar je gewaardeerd wordt en waar huisdieren en hun baasjes centraal staan.

Lees meer
Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Haagse Hofstede Dier & Tuin overgenomen door Pets Place

Pets Place heeft de Haagse dierenwinkel met tuincentrum Hofstede Dier & Tuin overgenomen van Frans en John Hofstede.

Lees meer
Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

Hondenbescherming ontvangt grote gift voor opvangcentrum

De Koninklijke Hondenbescherming bouwt een nieuwe opvang voor oude honden, Pets Place en Prins Petfoods organiseren een donatiecampagne.

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

De eerste weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht bij Pets Place als vorig jaar.

Nieuwsarchief

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Meer artikelen