Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent
21 juni 2023

Verkoop zwembaden voor honden stijgt met 4000 procent

Ede, 21 juni 2023 – De eerste twee weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Pets Place, marktleider in dierenspeciaalzaken. Baasjes lijken dus goed rekening te houden met hun huisdieren tijdens de zomerse dagen.

Mooi weer zorgt voor run op verkoelende producten huisdieren

Tussen 1 en 15 juni zag Pets Place de verkoop van zwembaden voor honden met 4000 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In deze categorie zijn de baden met fontein favoriet. Ook koelmatten voor honden zijn in groten getale over de (digitale) toonbank gegaan. Van dit product werden er de afgelopen twee weken negen keer zo veel verkocht in vergelijking met dezelfde tijdsspanne vorig jaar.

Koelhuisjes voor knaagdieren

Naast honden kunnen ook konijnen en knaagdieren steeds vaker rekenen op artikelen die zorgen voor extra verkoeling. De verkoop van verkoelende producten voor deze dieren steeg bij Pets Place in de eerste week van juni met 1400 procent ten opzichte van een jaar eerder. “Er is meer bewustwording voor het welzijn van konijnen en knaagdieren”, aldus paraveterinair Dieke van Triest van Pets Place. “De meeste mensen weten wel dat ze de kooi in de schaduw moeten zetten en de dieren extra drinken kunnen geven. Nieuw is dat er koelmatjes of -huisjes worden aangeschaft waar konijnen en knaagdieren op of in kunnen liggen voor verkoeling. Die koele plekjes zijn niet altijd te vinden in huis. Daar helpen deze producten bij.”

Volgens Van Triest past het bij de huidige tijdsgeest dat baasjes steeds meer accessoires kopen die hun huisdieren helpen verkoelen. “Huisdiereigenaren willen het allerbeste voor hun hond, kat of konijn en zijn kritischer op wat ze kopen. Op het gebied van voeding zien we dit al langer, maar het geldt nu ook steeds vaker voor bijvoorbeeld kleding en accessoires. Baasjes willen dat hun huisdier een zo goed mogelijk leven heeft. Dus ook als het warm is willen ze hun beestje het allerbeste bieden. Verkoelende producten helpen daarbij.”

Te warm aquarium

Bij deze hoge temperaturen is het belangrijk wat extra aandacht aan je huisdier te schenken. Als dieren hijgen, kwijlen, paniekerig zijn of juist lusteloos is dit een teken dat ze moeite hebben met de warmte. Oververhitting ligt bij zomerse temperaturen al snel op de loer. Volgens Van Triest kunnen huisdiereigenaren altijd een paar basisregels in acht nemen. “Zorg ten eerste voor voldoende schaduw voor je dier. Daarnaast adviseer ik extra aandacht te besteden aan de hygiëne. Maak de hokken van konijnen en knaagdieren bijvoorbeeld wat vaker schoon. Verder is mijn devies om het rustig aan te doen met de hond tijdens het uitlaten. De buurt verkennen en snuffelen geeft een hond vaak al voldoende beweging. Wil je toch actief bezig zijn met je hond, maak dan gebruik van een fontein of ander waterspeelgoed. Op die manier koelt je hond af en kan hij toch lekker spelen.”

Een groep die vaak vergeten wordt zijn vissen. Een temperatuur van 28 graden of hoger kan problemen opleveren in het aquarium. Hitte zorgt namelijk voor minder zuurstof in het water. Van Triest: “Zorg daarom dat je de kamer waar het aquarium staat zo koel mogelijk houdt. Als het nodig is kun je de temperatuur in het aquarium omlaag brengen met een pomp. Ook kun je bij het verversen van het water levende bacteriën toevoegen.”

Lees meer
Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

Hondenbescherming, Pets Place en Prins bundelen de krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods gaan vanaf 1 juli samenwerken om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren.

Lees meer
Vogel eten

Tekort aan voedsel voor vogels: bijvoeren is essentieel

Voedseltekort voor vogels door de warme start van 2023 gevolgd door warme maanden. Vogels hebben deze periode extra voer nodig.

Lees meer
Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Verkoop supplementen voor huisdieren stijgt 20 procent

Eigenaren geven huisdieren vaker supplementen als aanvulling op de voeding. Pets Place verkocht voor ruim één miljoen euro aan supplementen.

Lees meer
Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Pets Place doneert dit in 2022 weer in groten getale honden- en kattenbrokken en hooi aan vier dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Lees meer
Vets Place

Een op de drie Nederlanders heeft moeite met kosten van huisdier

Eén op de drie Nederlanders heeft soms moeite om voor het huisdier te zorgen, blijkt uit een enquête onder bijna 6.000 Nederlanders.

Lees meer
Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Apeldoorn krijgt twee keer zo grote Pets Place-winkel op ’toplocatie’

Dierenspeciaalzaak verstevigt positie in de Stedendriehoek Apeldoorn, 9 november 2022 – Pets Place opent op woensdag 9 november de deuren…

Nieuwsarchief

Pets Place neemt Edese dierenwinkel ZOO&ZO over

Ede, 29 november 2022 – Dierenspeciaalzaak Pets Place neemt per 1 januari 2023 de dierenwinkel ZOO&ZO uit Ede over. De ruim 5000…

Hondenfysiotherapeut aanwezig bij opening Pets Place Haarlem

Haarlem, 03 oktober 2022 – Pets Place viert zaterdag 8 en zondag 9 oktober op feestelijke wijze de opening…

Verkoop hondenkleding afgelopen jaar met 64 procent toegenomen

Baasjes kopen steeds vaker kleding voor honden. De verkoop van hondenkleding is in een jaar tijd met 64 procent toegenomen.

Pets Place opent in Sittard alweer de elfde Limburgse vestiging

Pets Place opent 28 september 2022 de eerste winkel in Sittard. De marktleider in dierenspeciaalzaken versterkt de positie in Limburg.

Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Deventer

Pets Place heeft in Deventer met maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte zijn grootste vestiging tot nu toe geopend.

Grootste Amsterdamse Pets Place-winkel opent aan Gelderlandplein

Pets Place Amsterdam Gelderlandplein vierde zijn feestelijke opening in de wijk Buitenveldert op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Twee derde van de huisdieren mag dit jaar mee op vakantie

Twee derde van de huisdieren mag in 2022 mee op vakantie. Dat is 21 procent meer dan vóór corona, blijkt uit cijfers van Pets Place.

Platform Bazoeki matchmaker tussen pups en nieuwe baasjes

Een checklist laat zien of je geschikt bent als hondeneigenaar Amsterdam, 11 juli – Kennisplatform Bazoeki heeft een checklist in het…

Meer artikelen