top of page

Eerste vodcast over honden en katten in teken aanschaf puppy

Evelien de Bruijn interviewt dj Kijk in de Vegte over 'zijn' Jelle


In een tijd waarin zeldzaam veel Nederlanders een huisdier hebben aangeschaft, komt televisiepresentatrice en dierenliefhebber Evelien de Bruijn met een vodcast over honden en katten. Daarin gaat ze in gesprek met BN’ers over hun ‘familielid op vier poten’. De eerste uitzending van de zogeheten Honden & Katten Cast is op maandag 10 mei met radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte. Dan staat de aanschaf van een hond centraal. De Bruijn vraagt de dj het hemd van het lijf over ‘zijn’ Jelle, een Friese Stabij.

De vodcastserie is een gezamenlijk initiatief van De Bruijn en Pets Place, Nederlands marktleider in dierenspeciaalzaken. Het wel en wee van de huisdieren wordt besproken om daarmee de luisteraar te informeren en te inspireren. “Ik raak nooit uitgepraat over dieren. Ze maken mensen vrolijk, helpen of raken ze. En iedereen wil er wat over vertellen, want een huisdier neemt een bijzondere plek in onze gezinnen in”, zegt de presentatrice en eigenaresse van teckel Tante Cor en herder Bruun.

Aanschaf puppy

Elke aflevering - het worden er minstens zes - komen verschillende onderwerpen aan bod, waarbij telkens één aspect wordt uitgelicht. In de eerste aflevering ligt de nadruk op oriëntatie en aanschaf van een puppy. Radio-dj Kijk in de Vegte vertelt wat er bij de aankoop van zijn Friese Stabij Jelle kwam kijken, zoals verzorging en voeding. Ook komt aan bod in hoeverre corona een rol speelde bij zijn keuze om een pup te nemen. Kent Kijk in de Vegte het fenomeen coronahondje? Wat vindt hij daarvan?

De Bruijn houdt haar hart vast als het om coronahondjes gaat. “Ik sprak laatst iemand die zei: mijn hond kan helemaal niet alleen thuis blijven doordat ik alsmaar thuis werk. Dat is best onhandig, daar moeten we hem dus aan laten wennen.” Een impulsaankoop moet hoe dan ook worden voorkomen, benadrukt ze. “Stel jezelf de vraag of je tijd hebt voor een hond. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Zit je krap in de tijd, dan moet je het niet doen. Dan raad ik je aan om bij een asiel aan te kloppen om te helpen uitlaten of je aan te melden bij verschillende hondenoppascentrales.” Gesprekken in camper

De afleveringen van de Honden & Katten Cast worden maandelijks uitgezonden via het Youtube-kanaal van Pets Place en zijn eveneens te vinden op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en verscheidene andere podcast-apps. Na Kijk in de Vegte komen achtereenvolgens Viktor Brand, Janny van der Heijden en Leonie ter Braak aan bod.

Zij gaan niet alleen met Evelien de Bruijn in gesprek, maar krijgen ook allerlei adviezen en tips over gezond dierenvoedsel van Edgard & Cooper, leverancier van honden- en kattenvoeding. “We gaan het met Evelien bijvoorbeeld hebben over lekker en verantwoord snacken. Ook vertellen we wat meer over ‘lief zijn voor onze planeet’, want duurzaam ondernemen is belangrijk voor ons”, zeggen de drie oprichters Koen Bostoen, Louis Chalabi en Jurgen Degrande. Zo wordt duidelijk dat natvoer in blikken zit dat is gemaakt van gerecycled aluminium, dat zijn oorsprong kent in 1888. “75 procent van het aluminium dat toen werd geproduceerd, wordt namelijk anno 2021 nog steeds gebruikt.”

De gesprekken vinden plaats bij de BN’er thuis, in een speciale camper. Het gaat om het voertuig van stichting Enjoycleaningup. Die camper rijdt doorgaans door het hele land om vanaf allerlei locaties, zoals het bos of strand, afval op te ruimen met behulp van honden en hun baasjes. “We zijn erg blij dat we de camper nu ook voor dit evenement kunnen inzetten”, zegt Ard Malenstein van Pets Place, marktleider in dierenspeciaalzaken en samenwerkingspartner van Enjoycleaningup.
Recente berichten
Archief
Zoek op tags
bottom of page